Verhuisverzekering

Als je van plan bent te verhuizen, heeft het veel voordelen om een gespecialiseerd verhuisbedrijf in de arm te nemen. De meeste van deze bedrijven bieden een verhuisverzekering aan tegen een bescheiden prijs, of zelfs gratis, afhankelijk van het soort pakket dat je kiest. Een verhuisverzekering is niet wettelijk verplicht, maar je kunt er spijt van krijgen als je spullen verloren gaan of beschadigd raken. Waarom het risico nemen om het te negeren?

Wat is een verhuisverzekering?

Het is een verzekeringscontract zoals alle andere. Een verhuisverzekering is speciaal ontworpen om het transport en de levering van je spullen te dekken als onderdeel van een particuliere, internationale of kantoorverhuizing. Je denkt misschien dat je gewone inboedelverzekering je bezittingen dekt tegen diefstal of accidentele schade, maar dit is niet noodzakelijk van toepassing wanneer je verhuist.

verhuislijst

Verhuisverzekering inbegrepen in je verhuizing

Je hoeft niet per se zelf een verhuisverzekering af te sluiten, want elk gerenommeerd verhuisbedrijf biedt je voldoende dekking. Verhuisbedrijven leggen het niveau van de verzekering vast in hun contract. Bij andere bedrijven is het een optie die apart in rekening wordt gebracht. De voordelen en het niveau van de verzekering variëren vaak afhankelijk van het pakket dat je kiest. Je hebt ook een minimumdekking die gekoppeld is aan de verzekering van professionele verhuizers, maar deze is beperkt in haar voorwaarden.

Wat dekt een verhuisverzekering?

Een verhuisverzekering is een document dat de contractuele aansprakelijkheid van verhuisbedrijven garandeert. Ze dekt alle handelingen die nodig zijn om je persoonlijke bezittingen en meubels van je huis naar je nieuwe verblijfplaats te brengen. Deze handelingen worden nauwkeurig vermeld in je verhuisofferte en omvatten over het algemeen:

  • Handling van je bezittingen (inclusief demontage van meubels).
  • Inladen
  • Vervoer
  • Thuisbezorgen en uitladen
  • Waardevolle voorwerpen

Alleen voorwerpen met een zeer hoge of unieke waarde worden niet gedekt door de standaard verhuisverzekering en moeten worden gedekt door een speciale verzekering. Dit zijn kunstwerken of kostbare voorwerpen, die vaak al verzekerd zijn, zeker in dit geval, vanwege hun waarde. Je kunt een uitbreiding van je verzekering aanvragen.

Hoe kun je gemakkelijk offertes en prijzen van verhuisbedrijven vergelijken?

Hoe dan ook, een verhuisverzekering geeft je ook gemoedsrust. Het uitvoeren van een verhuizing, zelfs als deze goed gepland is of als gemakkelijk wordt omschreven, kan nog steeds tot problemen leiden.

Dus waarom zou je het risico nemen om onderverzekerd of helemaal niet verzekerd te zijn wanneer je al je persoonlijke bezittingen verhuist? Een verhuisverzekering geeft je gemoedsrust op de grote dag en beschermt je tegen bijkomende financiële onvoorziene uitgaven.

Vergelijk de diensten van verhuisbedrijven via ons online formulier en ontvang snel tot 6 offertes van betrouwbare verhuisbedrijven.

verhuizingstoelage

Waarom een verhuisverzekering afsluiten?

Wat de opstalverzekering betreft, dekken traditionele of uitgebreide polissen geen voorwerpen die onderweg zijn of door verhuisagenten worden behandeld. Ook als je een voorwerp verliest of schade oploopt als gevolg van je verhuizing en je je dit pas realiseert nadat je in je nieuwe huis bent ingetrokken, is de oude woonhuisverzekeringspolis voor je oude adres niet meer geldig.

De minimumgarantie van de verhuizers

 

  • Wat is de minimumgarantie van de verhuizers?

Je weet dat je verhuisbedrijf automatisch gedekt is als onderdeel van zijn professionele activiteit. Het gaat om een verplichte minimumwaarborg die de verhuizer dekt voor zijn contractuele verplichtingen in het kader van de verhuisdienst.

Je weet dat je verhuisfirma automatisch gedekt is in het kader van haar beroepsactiviteit. Dit is een verplichte minimumwaarborg die de verhuizer dekt voor zijn contractuele verplichtingen in het kader van de verhuisdienst.

  • Garantie-uitsluitingen

Houd er rekening mee dat deze minimumgarantie alleen gebeurtenissen of schade aan de vervoerde goederen dekt, die de verantwoordelijkheid zijn van de verhuizer. Het dekt ook geen bewezen defecten aan de goederen voorafgaand aan de verhuizing.

  • oorzaken uitgesloten door de minimumgarantie

Deze garantie sluit de volgende oorzaken uit:

 In geval van overmachtEen onvoorzienbaar ongeval dat verband houdt met externe omstandigheden en niet de schuld is van de vervoerder
Als de klant in gebreke is geblevenAls het inpakken niet is gedaan door de verhuizers en niet correct is uitgevoerd
In het geval van een defect aan het objectBetreft de staat van het object of meubelstuk, dat al oud of kwetsbaar is

De waarde van je bezittingen aangeven

Verreweg de meeste professionele verhuisbedrijven kunnen het maximale schadebedrag aangeven, evenals een vergelijkbaar bedrag voor hun WA-verzekering. Om aanspraak te kunnen maken op de schadeverzekering, moet je eerst de waarde van je spullen aangeven.

Vul een waardeverklaring in voor de verhuisverzekering.

Als je je verhuizing toevertrouwt aan een professioneel verhuisbedrijf, ben je contractueel gebonden aan de dienstverlener, die aansprakelijk is als de clausules in het contract niet worden nageleefd. De « vrachtbrief » is het document dat bevestigt dat alle handelingen correct zijn uitgevoerd en bevat de waardeverklaring.

Een belangrijk document om je te beschermen

Het is essentieel om de waardeaangifte in te vullen, zodat de dekking in geval van schade effectief is onder de verhuisverzekering. Dit document bepaalt de terugbetaling in geval van schade.

Waar kan ik de waardeverklaring krijgen?

De waardeverklaring wordt verstrekt door het verhuisbedrijf, vaak in ten minste twee exemplaren. Persoonlijke voorwerpen en hun werkelijke waarde moeten afzonderlijk worden vermeld, rekening houdend met slijtage en staat. Het verhuisbedrijf stelt meestal een minimumwaarde vast en alle voorwerpen en meubels die deze waarde overschrijden, moeten worden vermeld. Dit bedrag is meestal €200.

verhuizen-naar-ans

Aanvullende verhuisverzekering

Als je de geboden dekking wilt uitbreiden, informeer dan vooraf naar de voorwaarden en de exacte definitie van onopzettelijke schade. Sommige polissen dekken krassen en kleine stoten, andere niet. Sommige dekken elektronische apparatuur, maar niet het verlies van gegevens die erop zijn opgeslagen. Het is daarom aan te raden om altijd een back-up te maken van objecten. Zoals laptops en tablets.

Hoe vul ik de verhuisverzekering in?

Je moet de waardeaangifte invullen op basis van de facturen van je goederen en meubels. Voor artikelen waarvan je de waarde niet kent, kun je een gemiddelde prijs invullen die in een winkel is genoteerd. De waardeaangifte moet vóór de dag van de verhuizing naar de verhuisfirma worden gestuurd, binnen de termijn die je hebt gekregen.

Heb ik een verhuisverzekering nodig?

Als je niet veel waardevolle bezittingen hebt, kun je overwegen om zonder verhuisverzekering te verhuizen. Als je ervoor kiest om geen verzekering af te sluiten, moet je je ervan bewust zijn dat je financieel verantwoordelijk bent voor eventuele verliezen. Je verhuisbedrijf zal je niet terugbetalen als je later ontdekt dat een voorwerp per ongeluk beschadigd is, bijvoorbeeld tijdens het transport.

Hoeveel kost een verhuisverzekering?

Net als elk ander financieel product, zoals spaarrekeningen of levensverzekeringen, wordt een verhuisverzekering op de markt verkocht. Daardoor varieert de prijs afhankelijk van de concurrentie op een bepaald moment. Als je overweegt om zelf een verhuisverzekering af te sluiten, kun je het beste onderzoek doen en vergelijken.

Is mijn verhuisbedrijf verzekerd?

Je verhuisbedrijf is tot op zekere hoogte professioneel verzekerd. Dit zijn de garantieverzekering en de professionele verhuisverzekering. Om precies te weten welke verhuisverzekering bij de prijs inbegrepen is, vraag je het gewoon aan de dienstverlener.

Het belangrijkste om te controleren bij het verhuisbedrijf is het maximale dekkingsbedrag en of het eigen risico in de dekking is inbegrepen.

Verhuisbedrijven vergelijken

Een verhuisverzekering kan je een aantal garanties bieden en je ervan verzekeren dat je verhuizing soepel en succesvol verloopt, zonder dat het je veel kost.

In veel gevallen zal het verhuisbedrijf je adviseren over de meest geschikte dekking. Afhankelijk van je wensen. Vergelijk offertes van 6 verschillende verhuisbedrijven door gewoon dit online formulier in te vullen. Je ontvangt snel gedetailleerde, persoonlijke offertes. Met details over de garantie en verzekeringen die inbegrepen zijn in de aangeboden verhuisdiensten.

Menu