Meer dan de helft van de inwoners van België zal deze winter te maken krijgen met vrieskou en sneeuw. Als u dit artikel leest, is de kans groot dat u een van de duizenden mensen in het land bent die besluiten hun huis te verhuizen naar brussel, ongeacht het weer buiten. En dat is prima! Maar het is belangrijk om te weten waar je aan begint als je een winterverhuizing plant.
Zelfs in de warmste seizoenen en onder de beste omstandigheden kan de verhuizing van uw huis een monumentaal proces zijn. Voeg daarbij de extra obstakels van de winter, namelijk koude temperaturen en onvoorspelbare weersomstandigheden, en je hebt een echt circus in handen. Een goede voorbereiding op uw winterverhuizing is de enige manier om deze te doen slagen.
Hier zijn 8 tips om u te helpen voorbereiden en uw winterverhuizing tot een succes te maken:
Vraag om hulp
Al uw meubels en spullen verhuizen tijdens de korte winterdagen is geen gemakkelijke taak om alleen te volbrengen. Of u nu vertrouwt op vrienden en familie of besluit een goedkoop Brussels verhuisbedrijf in te huren, u zult hulp nodig hebben. De omvang van de verhuizing, de afstand en uw budget zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van het type en de hoeveelheid hulp die nodig is.
Als u slechts een paar spullen en een bank om de hoek verhuist, kunt u misschien een paar vrienden overhalen u te helpen met de belofte van een pizza. Als u daarentegen een volledig gemeubileerd huis van de ene stad naar de andere verhuist, kunt u overwegen een verhuisbedrijf in Brussel in te schakelen dat is uitgerust en vertrouwd is met winterverhuizingen.
U kiest de hulp die het veiligst en het efficiëntst is en aan uw behoeften voldoet. Boek uw hulp zo ver mogelijk voor uw verhuisdatum.
Georganiseerd raken en blijven
Dit is een uitstekend advies voor elke soort of omvang van de verhuizing, op elk moment van het jaar. Een goede organisatie helpt u het verhuisproces te stroomlijnen en voorkomt dat u op de verhuisdag met een enorme hoofdpijn zit.
« U vraagt zich misschien af: ‘Hoe kan ik me het beste organiseren voor mijn volgende winterverhuizing? Hier volgen enkele basisaanbevelingen:
- Sorteer de spullen in je huis. Beslis welke spullen weggaan, blijven, verkocht, weggegeven of weggegooid worden.
- Maak een plan waar alles in je nieuwe huis komt te staan. Niemand wil twee keer verhuizen, zeker niet bij koud weer.
- Label duidelijk alle dozen, zakken en bakken die u verhuist. Maak een lijst van de inboedel en de kamer waarnaar u verhuist.
- Leg spullen opzij die moeten worden overgebracht naar uw persoonlijke auto. Kostbare en onvervangbare voorwerpen, contant geld, juwelen, computers,
- gevoelige elektronica en al het papierwerk in verband met de verhuizing of uw nieuwe woning.
Inpakken voor het weer
Zelfs de meest ervaren inpakkers beseffen niet altijd dat er bepaalde verschillen zijn tussen inpakken voor een zomerverhuizing en inpakken voor een winterverhuizing. Het belangrijkste verschil tussen deze twee verpakkingsscenario’s is natuurlijk het weer.
Hoewel beide verhuislocaties overdekt verwarmd zijn, moet u rekening houden met de vriestemperaturen waaraan uw spullen worden blootgesteld wanneer ze uw oude woning verlaten. Tot overmaat van ramp kan de temperatuur in verhuiswagens zonder airconditioning zeer laag zijn en het welzijn van uw meest gevoelige en kwetsbare bezittingen in gevaar brengen.
Wees heel voorzichtig bij het inpakken:
- Fijn porselein of ander niet gehard serviesgoed
- Antiek meubilair of delicate houten voorwerpen
- Muziekinstrumenten
- Elektronische uitrusting
- Elk breekbaar voorwerp dat door de kou kan worden aangetast.
Al deze artikelen hebben een beetje extra zorg nodig en een paar extra lagen inpakpapier of noppenfolie om ervoor te zorgen dat ze niet worden aangetast door de koude wintertemperaturen.
Anticiperen op vertragingen
Helaas zijn er duidelijke nadelen aan verhuizen naar brussel in de winter. Een van deze nadelen is de onvoorspelbaarheid van het weer. Het ene moment kan de lucht helder en helder zijn, en het volgende moment kan er een sneeuwstorm opkomen die uw verplaatsing veel moeilijker, zo niet onmogelijk maakt.
U moet er ook rekening mee houden dat het in de winter erg vroeg donker wordt, meestal rond 17.00 uur, afhankelijk van waar u woont.
Deze factoren maken vertragingen natuurlijk waarschijnlijk, dus zorg altijd voor extra tijd.
Het weer in de gaten houden
Controleer het weer op beide verhuislocaties elke week vóór de verhuizing en vervolgens elke dag tijdens de week van de verhuizing. Als u ervan overtuigd bent dat slechte weersomstandigheden de wegen zullen afsluiten of uw verhuizers zullen hinderen, bel dan kleine verhuisbedrijven en uit uw bezorgdheid. Het is beter de verhuizing uit te stellen dan in een sneeuwstorm terecht te komen.
Als u gebruik maakt van een verhuisdienst, zorg er dan voor dat u luistert naar hun bezorgdheid over mogelijke weersgerelateerde complicaties. Niemand kan het weer controleren, dus het is belangrijk om flexibel te zijn met uw geplande verhuisdata en -tijden tijdens de wintermaanden.
Zoek een tijdelijk onderkomen voor uw huisdieren
De meeste huisdiereigenaren zouden hun kleine harige vrienden graag een paar uur buiten laten bij warm weer. Helaas brengen verhuizingen in de wintermaanden extra risico’s met zich mee.
Om te voorkomen dat uw huisdieren van huis weglopen of bevriezen in de kou, raden wij aan ze een dag onder te brengen bij een vriend, familielid of dierenhotel. Dit is de beste manier om ze warm, verzorgd en veilig te houden.
Opmerking: Als je kamerplanten hebt waar je om geeft, kun je er ook een tijdelijk onderkomen voor vinden. De meeste kamerplanten zullen de strenge wintertemperaturen niet lang overleven.