De prijs van een verhuizing schatten

Waarom een ​​inschatting maken van de prijs van een verhuizing? De verhuismarkt is sterk gefragmenteerd. Elk verhuisbedrijf is vrij om zijn eigen prijzen vast te stellen en het is moeilijk om alle aanbiedingen duidelijk te zien en te vergelijken. We bieden u een eenvoudige uitleg van de criteria die de kostprijs van een verhuizing bepalen. Om uw verhuisprijsraming te kunnen uitvoeren en u te helpen bij de uitvoering van uw project!

Hoe schat u de kosten van een verhuizing?

De kosten van een verhuizing worden bepaald door verschillende criteria. Te beginnen met het te vervoeren volume en de afstand tussen de twee woningen. De geschatte kosten van de verhuizing kunnen variëren van één tot twee, afhankelijk van uw project en uw behoeften, zonder te vergeten dat ook andere factoren de uiteindelijke kosten van een verhuizing kunnen beïnvloeden.

Hoe kunt u de geschatte kosten van uw verhuizing verlagen?

Er zijn verschillende praktische manieren om de geschatte kosten van uw verhuizing te verlagen. Ten eerste kunt u een schatting maken van de prijs op basis van het niveau van de door u gewenste diensten. Beslis vervolgens voor welke diensten u professionele verhuizers moet inhuren en welke u zelf kunt doen.

1- Verminder het volume van de verhuizing

Het is niet mogelijk om de afstand die u moet verhuizen te verkleinen. Het is echter wel mogelijk om de kubieke inhoud te beperken en zich te ontdoen van dingen die niet meer echt nodig zijn, zoals kapotte huishoudelijke apparaten of ongebruikte producten (kinderspeelgoed dat niet meer gebruikt wordt, kleding, enz.).

-Grote voorwerpen wegdoen

Door wat kapot is naar het recyclagecentrum te brengen en wat u niet meer nodig hebt te schenken of door te verkopen, kunt u vaak het volume dat u moet meenemen aanzienlijk verminderen… en dus ook de geraamde kosten van uw verhuizing. De verhuizing kan ook een gelegenheid zijn om uw bezittingen grondig door te nemen en alleen het hoognodige mee te nemen. Een verhuisbedrijf kan ook zorgen voor volumineuze voorwerpen.

2- Zelf inpakken

Het is ook mogelijk om de kosten van uw toekomstige verhuizing aanzienlijk te verminderen door het zelf te doen. De geschatte kosten van de verhuizing worden bepaald door de opties die u kiest, zoals het opnemen van de inpakwerkzaamheden. Als u ervoor kiest een deel hiervan zelf te doen, zal dit de rekening drukken.

-Aangepaste verhuiskit en -doos

Als u voor deze « doe het zelf » optie kiest, moet u wel rekening houden met de tijd die nodig is om in te pakken: alles moet klaar zijn als de verhuizers komen om het inladen te verzorgen, anders kan dit gevolgen hebben voor het uurtarief. U moet er ook rekening mee houden dat een schadeverzekering niet werkt als deze het gevolg is van slecht inpakken van uw kant.

3- Concurreren met andere bedrijven en tot 40% besparen!

De beste manier om de kosten van een verhuizing te drukken is de concurrentie te bespelen: een verhuisbedrijf dat werk nodig heeft, zal vaak liever moeite doen voor de prijs dan zijn werknemers onnodig te betalen en biedt in dat geval zeer concurrerende tarieven.

Geschatte prijs van een verhuizing

Onderstaande tabel geeft een schatting van de prijs van een verhuizing in België:

Type accommodatieBinnen dezelfde stadVerhuizing (<500 km)
2-3 kamer flatvan 400 tot 1100€van 1700 tot 2000€
4-5 kamer flatvan 750 tot 1300€van 1800 tot 3000€
Huis zonder verdiepingvan 1050 tot 1500€van 2300 tot 3400€
Huis met één verdiepingvan 1200 tot 2000€van 2800 tot 3700€

Wat is het verschil tussen een offerte en een prijsopgave?

Een verhuisofferte geeft u een eerste idee van de prijs en het budget van uw verhuis. Maar elk bedrijf bepaalt zijn eigen prijzen, afhankelijk van vraag en aanbod. Een gepersonaliseerde offerte geeft u de definitieve prijs van uw verhuis. Dit is de juiste prijs, berekend rekening houdend met alle parameters van uw situatie. Ontvang tot 6 offertes van professionele verhuizers in uw omgeving door in een paar klikken ons online formulier in te vullen. Vergelijk eenvoudig offertes en bespaar tot 40% met een gratis online verhuisofferte.

Criteria voor het schatten van de prijs van de beweging

1 – Volume

De eerste factor die door professionals wordt gebruikt om de prijs van de verhuizing te schatten is het te vervoeren volume, ook wel kubieke meter genoemd. Het volume bepaalt de grootte van het voertuig dat nodig is voor de verhuizing (geschat in m3), maar ook de tijd die nodig is voor de verschillende handelingen van uw verhuizing (inpakken, laden, uitladen), evenals het aantal verhuizers dat nodig is om de dienst uit te voeren.

2 – De afstand

De tweede essentiële factor bij het bepalen van de prijs van een verhuizing is de afstand die moet worden afgelegd. Een verhuizing binnen dezelfde stad (of binnen 50 km) beperkt de reistijd en de bijbehorende kosten. Een langeafstandsverhuizing daarentegen, bijvoorbeeld tussen Parijs en de Middellandse-Zeekust, brengt lange reistijden met zich mee (en evenveel tijd om terug te keren); de tijd die met het voertuig wordt doorgebracht zal langer zijn, de kosten van de gebruikte brandstof zullen aanzienlijk zijn, om nog maar te zwijgen van de tolkosten, en de werktijd van de chauffeur zal minstens twee dagen bedragen.

Verhuizing over lange afstand

In dit geval zal de reistijd en dus het uurtarief (bijv. 10 uur Parijs-Marseille) veel hoger zijn dan de tijd die nodig is om de verhuizing uit te voeren (laden, demonteren, meubels). Al deze factoren rechtvaardigen een hogere kostprijs voor een verhuizing over lange afstand.

3 – Moeilijkheden bij de toegang

Moeilijkheden bij de toegang tot de woning kunnen ook leiden tot extra kosten. Zo zal er vaak een toeslag in rekening worden gebracht als de verhuizers door het ontbreken van een lift de trap moeten gebruiken en meer op en neer moeten rijden als u op de eerste verdieping woont. Dit is omdat de verhuizers er langer over doen om te laden (in vergelijking met het verhuizen van een huis met één verdieping) en dus invloed heeft op het uurtarief en de prijs van de verhuizing.

De technische controle om de prijs van de verhuizing te ramen

Hetzelfde geldt als een van de woningen niet rechtstreeks toegankelijk is voor de verhuiswagen (aan het einde van een steeg, enz.). Daarom is het essentieel dat het verhuisbedrijf een technisch bezoek aflegt en de eventuele moeilijkheden of beperkingen beoordeelt, zodat u een billijke prijsopgave krijgt die ook overeenkomt met de uiteindelijke prijs en u niet verrast wordt door eventuele verborgen extra kosten.

Kan de geschatte prijs van de verhuizing worden verhoogd?

In sommige situaties kan de eerste geschatte prijs voor uw verhuizing afwijken van de uiteindelijke prijs die in de ontvangen prijsopgave wordt voorgesteld. Houd er rekening mee dat een schatting van de verhuisprijs geen rekening kan houden met alle bijzonderheden van uw verhuizing en dat bepaalde parameters de prijs zullen verhogen, zoals

De datum van de verhuizing.

De seizoensgebondenheid van de verhuizing kan ook leiden tot extra kosten:

Bepaalde data (bv. de zomerweekends aan het begin en einde van de maand) zijn bijzonder populair voor verhuizingen… en laten dus geen concurrentie toe! Een zekere mate van flexibiliteit in de data van de verhuizing, indien mogelijk volgens persoonlijke beperkingen, kan soms zeer aanzienlijke besparingen opleveren…

Breekbare voorwerpen

Ook het vervoer van breekbare voorwerpen of speciaal transport kan tot extra kosten leiden. Dit kan het geval zijn voor een verhuizing van een piano, die complex is om te hanteren en te vervoeren: hiervoor geldt een specifieke factuur.

Maar ook voor breekbare of kostbare voorwerpen (familiekast, Haussmannspiegel, enz.), die apart en zorgvuldig moeten worden verpakt, of voor kunstwerken die vanwege hun waarde een specifieke verzekering vereisen. en/of speciale voorzorgsmaatregelen voor het vervoer.

Opslag van meubilair

Op verzoek wordt ook tijdelijke opslag in rekening gebracht, omdat dit extra handelingen (lossen en laden) en bezetting van het pand met zich meebrengt. Wanneer de nieuwe woning nog niet klaar is (vertraging in de werkzaamheden, vorige bewoner nog in het pand, enz.), kan dit niet worden vermeden en moet dit dus worden opgenomen in de raming van de prijs van de verhuizing.

Waarom een opslagruimte huren voor uw verhuizing?

Deze extra kosten zijn echter beperkt: het is beter om de extra kosten voor tijdelijke opslag te betalen dan veel meer te betalen voor een verhuizing in een bijzonder druk weekend!

Daarom is het heel nuttig om meerdere verhuisoffertes aan te vragen, zodat u uw criteria beter kunt bepalen en de opties kunt kiezen die het best bij u passen. En dat terwijl u bespaart op de kosten van uw verhuizing.

Menu