Een verhuiswagen huren

Is het goedkoper om zelf te verhuizen door een verhuiswagen te huren? Hoeveel kost het om een verhuiswagen huren? In deze praktische gids vindt u de antwoorden op de voorwaarden, de soorten vrachtwagens met of zonder chauffeur en de gehanteerde prijzen.

Prijs van het huren van een verhuiswagen

De gemiddelde prijs voor het huren van een verhuiswagen in België ligt tussen de 50€ en 90€ per dag. Er zijn echter verschillende verhuiswagens te huur. Dit varieert naargelang het volume van de bestelwagen en de aangeboden diensten, zoals een verhuiswagen met laadklep. U kunt een verhuiswagen huren zonder of met chauffeur/verhuizer als u alleen wilt verhuizen.

Verhuiswagen huren met verhuizer

Een verhuiswagen huren biedt u de mogelijkheid om een of meer verhuizers in te huren om u te helpen. De prijs wordt bepaald door het aantal benodigde personen en de duur van de dienst. De prijs is gebaseerd op het uurtarief, maar ook op de datum van de verhuizing. Hieronder vindt u de gedetailleerde tarieven voor het huren van een verhuiswagen.

Dagelijkse huurprijzen voor bedrijfsvoertuigen :

Volume vrachtwagenTe verplaatsen gebiedPrijsklasse
5m3 vrachtwagenKleine studio35 – 70 €
Vrachtwagen 11m3T2 – T3 (ongeveer 40m2)60 – 80 €
Vrachtwagen 20m3Huis (ongeveer 60m2)85 – 120 €

Een verhuiswagen huren of gekwalificeerde verhuizers?

Slechts 30% van de verhuizingen in België wordt uitgevoerd door verhuisbedrijven. Is het voordeliger om de verhuizing zelf te doen of een verhuisbedrijf in te huren? Het hangt allemaal af van uw situatie en uw verhuizing (volume, afstand, soort voorwerpen, enz.). Veel diensten zijn namelijk inbegrepen en worden rechtstreeks door het verhuisbedrijf verzorgd, waardoor u kunt besparen op de totale kosten van uw verhuizing.

Een verhuiswagen huren of gekwalificeerde verhuizers?

U kunt te allen tijde contact opnemen met een verhuisbedrijf voor prijsinformatie en advies. U kunt echter het beste 4-6 weken voor de datum van uw verhuizing een verhuiswagen reserveren. U hoeft vaak niet te anticiperen en u kunt binnen een week een reservering maken voor het verplaatsen van kleine oppervlakten.

Waarom uw verhuizing organiseren met professionele verhuizers?

Professionele verhuizers zorgen voor het inladen van uw spullen binnen een bepaalde tijd, terwijl zij de behandeling van uw goederen (ontmanteling, verpakking, enz.) voor hun rekening nemen. Veel van deze diensten zijn al inbegrepen in het « economische » pakket dat door de meeste verhuisbedrijven wordt aangeboden. Aarzel dus niet om de voordelen van een volledige verhuizing zelf of met professionele verhuizers te beoordelen en de prijzen en diensten te vergelijken door meerdere offertes aan te vragen bij verhuisbedrijven in uw omgeving. Dit verzoek is gratis en vrijblijvend.

Menu