Een verhuizing organiseren

Gaat u verhuizen en weet u niet hoe u uw verhuizing moet organiseren? In dit artikel vindt u alle specifieke adviezen en informatie die u nodig hebt om uw te plannen een verhuizing organiseren en wat de kosten van een goedkope verhuizing zijn.

Hoe de organisatie van uw verhuizing optimaliseren?

Voorbereiding is de sleutel tot het organiseren van een verhuizing. Stel een gedetailleerde lijst op van de stappen die moeten worden genomen in het kader van een verhuizing, vanaf de dag van uw verhuizing. Dit staat bekend als « back planning ». Ga vervolgens stap voor stap te werk en probeer de benodigde tijd in te schatten om niet overweldigd te worden door alle uit te voeren taken. Dit is nog nuttiger bij een last-minute verhuizing.

1. Voordat u uw verhuizing organiseert

Begin zo mogelijk één tot twee maanden van tevoren met plannen. Vraag ruim van tevoren verhuisoffertes aan om de tarieven te controleren. Anticipeer bovendien zoveel mogelijk op de administratieve procedures om goed voorbereid aan te komen op de dag van uw verhuizing. Zorg ervoor dat je aan alles hebt gedacht:

 • Verlaat je huis
 •  Sorteren en opruimen
 •  Verpakking
 •  De indeling van je toekomstige flat
 •  Adreswijziging
2. Uw verhuizing organiseren: D-day

Al deze acties zorgen ervoor dat u goed voorbereid aankomt op de dag van de verhuizing. Controleer op D-day nog een laatste keer of u niets bent vergeten en informeer de verhuizers over specifieke problemen zoals: parkeervergunningen, verkeer of mede-eigendomsregels.

 • Ophalen van grofvuil en afval
3. Uw verhuizing organiseren: de dagen erna

U zult waarschijnlijk willen beginnen met uitpakken zodra u in uw nieuwe huis bent gesetteld. Neem niettemin de tijd om te controleren of alles is geleverd en of er niets ontbreekt. Maar controleer ook de staat van uw meubels en de verpakking. Als er schade is, zal het niet mogelijk zijn deze te melden nadat de verhuizers zijn vertrokken om een vergoeding te krijgen.

 • Dingen voor de eerste nacht
 •  Controleer of alle apparaten werken
 • Pak de verhuisdozen in volgorde uit

Tips voor het organiseren van uw verhuizing

Of u nu in België of in het buitenland verhuist, met enkele voorzorgsmaatregelen kunt u uw verhuizing met een gerust hart uitvoeren. Denk met name aan de volgende tips:

 1. Maak een gedetailleerde inventaris
 2. Voorkom uitstelgedrag
 3. Het speelgoed van uw kinderen sorteren
 4. Uw verhuizing met uw kinderen organiseren
 5. Het juiste aantal verhuisdozen inschatten
 6. Organisatie van uw verhuizing na de levering
Menu