Goedkope verhuizingen

Hoe uw verhuisbudget onder controle houden en een goedkope verhuis realiseren? Ontdek ons praktisch advies en de beste manieren om van uw goedkope verhuizing een succes te maken met onze lijst van gemakkelijk toe te passen tips en trucs!

Hoe berekent u de prijs van een verhuizing?

Het is belangrijk om de tarieven en diensten aan te geven in een verhuisraming, om de totale kosten te begrijpen. Hieronder staan de gemiddelde prijzen voor de verhuizing van een vierkamerwoning 50 kilometer verderop:

VerhuisdienstPrijzenDetails
Verhuisbureau500 – 1000€Laden, vervoeren en lossen van uw goederen
Verpakkingsdienst150 – 300€Professionele verpakking van voorwerpen, meubels en breekbare voorwerpen
Verpakkingsmateriaal100 – 150€Kartonnen dozen, plastic verpakkingsmateriaal, tape, papier, hoezen
Demontage en montage200 – 400€Demontage en verpakking van de meubels.
De meubels in je nieuwe huis weer in elkaar zetten
Opslag50€ Opslag in een magazijn voor een maand
Schoonmaak200 – 400€Volledige schoonmaak van het huis door professionals
Totaal500 – 2000€Kosten voor de verhuizing van een F4-flat

6 economische oplossingen voor een goedkope verhuizing

Inzicht in de prijs van professionele verhuisdiensten is essentieel. U kunt dan namelijk precies nagaan op welke elementen u kunt besparen. Hier volgen enkele tips om de kosten van uw verhuizing te drukken.

1- Verminder het te verplaatsen volume:

Volume is een van de belangrijkste factoren voor de prijsstelling. Door het aantal te verhuizen voorwerpen en meubels te beperken, kunt u veel geld besparen. Sorteer je spullen in wat nuttig is en wat je niet meer gebruikt. Je kunt ook je ongebruikte spullen weggeven of recyclen.

3- Pak je spullen zelf in

Professionele verhuizers brengen u de verpakkingsdienst in rekening. U kunt echter ook kiezen voor de voordeligste optie en zelf zorgen voor de demontage van uw meubels en het inpakken van uw spullen.

In de meeste gevallen stelt het verhuisbedrijf gratis de nodige verhuisdozen en verpakkingsmaterialen ter beschikking. Verwaarloos echter niet de expertise van professionele verhuizers, vooral als het gaat om het beschermen en verpakken van uw breekbare spullen.

5- Kies een gegroepeerde zet

U kunt tot 50% op de prijs van uw verhuizing besparen door uw vervoersmiddel te delen. Deze optie is bijzonder interessant voor internationale verhuizingen of verhuizingen over lange afstanden. Bovendien is het essentieel om ruim van tevoren afspraken te maken en flexibel te zijn wat betreft de data van de verhuizing om te profiteren van de beste prijs voor een gegroepeerde verhuizing.

verhuizingstoelage

2- Je spullen doorverkopen

Een andere oplossing voor een goedkope verhuizing is de verkoop van uw bezittingen om uw verhuizing gedeeltelijk te financieren. U kunt uw meubels of voorwerpen gemakkelijk verkopen op een garageverkoop of op een gespecialiseerde online website. U moet weten dat het soms interessanter is uw meubels te verkopen om nieuwe te kopen als de af te leggen afstand belangrijk is of bijvoorbeeld voor een internationale verhuizing.

Verwijdering verpakking

4- Organiseer uw verhuizing vooraf

Een verhuizing voorbereiden kost tijd en moet vooraf gebeuren. Dit geeft u een betere kans om diensten en offertes te vergelijken. U kunt ook onderhandelen over tarieven en anticiperen op de procedures en andere kosten die gepaard gaan met uw verhuizing, zodat u met een gerust hart kunt verhuizen.

Hulp bij verhuizing

6- Vergelijk altijd meerdere offertes

Verhuis met een gerust hart in de wetenschap dat u de beste verhuisofferte krijgt! Vergelijk eenvoudig en in één oogopslag de verschillende prijzen op de markt om te onderhandelen over het beste verhuistarief. Elke verhuizing is uniek en de prijzen van verhuisbedrijven veranderen regelmatig. Daarom kan het inschakelen van een verhuisbedrijf net zo voordelig zijn, want alles is bij de prijs inbegrepen!

8 tips om geld te besparen op uw verhuizing!

Naast de praktische tips voor een goedkope verhuizing zijn er nog andere aspecten waarop u kunt besparen. Een verandering van woonplaats brengt kosten en andere financiële uitgaven met zich mee in verband met de talrijke stappen die moeten worden ondernomen. Bijvoorbeeld het omgaan met de verschillende diensten en administraties (elektriciteit, internet, bank, belasting, enz.). Hier zijn enkele tips voor een goedkope verhuizing:

  • Controleer de data van uw dienstwijzigingen
  • Veranderaars
  • Neem de nodige stappen om uw adres te wijzigen
  • Eet je eten en plan je maaltijden vooraf
  • Vraag uw bedrijf om hulp bij de verhuizing
  • Onderhandelen
  • Houd uw uitgaven in de gaten nadat u bent verhuisd
  • Kies voor doe-het-zelf of tweedehands oplossingen
Menu