Het volume van je verhuizing berekenen

Het volume van je verhuizing is een van de belangrijkste factoren die de prijs bepalen die je zult betalen. Rekening houden met het volume van je verhuizing helpt je om je budget in te schatten en de organisatie van je verhuizing voor te bereiden. Wat moet u weggooien, sorteren of bewaren? Gebruik onze online calculator om een idee te krijgen van het volume van je verhuizing!

euromoving 3

Hoe kunt u geld besparen op uw verhuizing?

De prijs van een verhuizing kan hoog oplopen en hangt vooral af van het volume van je te verhuizen spullen. Om je te helpen bij het plannen van je verhuisbudget en te anticiperen op de verschillende kosten, is het een goed idee om het volume van je verhuizing in te schatten.

Het vergelijken van verhuisoffertes is een goede manier om een nauwkeurige inschatting te krijgen van het te verhuizen volume, de technische vereisten en eventuele obstakels die kunnen ontstaan door de situatie of de specifieke aard van je verhuizing. De vrijblijvende en volledig gratis offertes geven u essentiële informatie voor het plannen van het budget voor uw verhuizing.

eurodemenagement

Hoe bereken ik het volume in m3?

De grootte van de verhuiswagen of bestelbus die je kiest voor je verhuizing wordt uitgedrukt in m3. Maak een eerste schatting van het volume van al je spullen en meubels met behulp van onze online m3 volume calculator!

Self storage

Hoe belangrijk is het om het volume van je verhuizing te berekenen?

De prijs van een verhuizing hangt af van twee essentiële factoren: de afstand die moet worden afgelegd en het volume van de verhuizing.

Het is daarom essentieel om deze twee factoren te kennen, zodat u zo nauwkeurig mogelijk kunt inschatten hoeveel u moet uitgeven voor uw verhuizing. Over het algemeen baseren verhuisbedrijven hun prijzen op een vast tarief per kubieke meter, dat ook het gekozen serviceniveau omvat.

De prijs per m3 stijgt dus evenredig met de afstand die moet worden afgelegd.

Afstand verwijderen Prijs per m³
50 km 25 – 68 € / m3
500 km 53 – 90 € / m3

De voordelen van het berekenen van het volume van je verhuizing

Het is belangrijk om een eerste idee te hebben van hoe je het volume van je verhuizing kunt berekenen, zodat je ..:

etape1

Transportkosten optimaliseren

Door de meest geschikte transportmodus en de grootte van de verhuiswagen te kiezen in functie van het te vervoeren volume.

etape2

Betere organisatie

Door de verschillende fasen van uw verhuis op voorhand te plannen, na een evaluatie van uw logistieke behoeften, zodat u uw verhuis op de dag zelf met een gerust gemoed kunt aanpakken en de kosten van onvoorziene gebeurtenissen kunt beperken.

etape3

Prijs besparen

Door het volume van uw verhuizing te berekenen, kunt u uw bezittingen sorteren, beslissen wat u wilt houden of weggooien en ook wat u kunt verkopen om uw verhuizing te financieren.

Verschillende methoden om het volume van je verhuizing te berekenen

Er zijn verschillende manieren om een eerste schatting te krijgen van het volume van je spullen en zo de prijsmarge voor je verhuizing te berekenen. Met sommige berekeningsmethoden kun je een precieze inschatting maken of een schatting geven van de kubieke inhoud van je verhuizing.

Het volume van je verhuizing berekenen met behulp van een professional

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van de diensten van een verhuisbedrijf, of als je gewoon een gratis offerte op maat aanvraagt, zullen de verhuizers een technisch bezoek bij je thuis brengen om het volume van je verhuizing te schatten. De berekening van het volume van uw verhuizing door professionals is de meest nauwkeurige schatting. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele moeilijkheden bij de toegang tot uw huis of andere specifieke kenmerken en logistieke vereisten in de kosten.

Fysieke of video technische inspectie?

Sommige verhuisbedrijven bieden een technische inspectie per video aan, vooral als je je geen tijdslot kunt veroorloven. Het is echter sterk aanbevolen om een technische inspectie uit te voeren met de verhuizer die je hebt gekozen, om onaangename verrassingen of extra kosten te vermijden.

Online m³ volume calculator

Met deze gebruiksvriendelijke tool kun je een eerste schatting maken van het volume dat je moet verhuizen.

Het is een goede indicator om al je bezittingen in één oogopslag te beoordelen en de kosten van een verhuizing te weten te komen. We raden u aan deze tool te gebruiken in de eerste fasen van het organiseren van uw verhuizing, om u te helpen beslissen of u al uw bezittingen en meubels wilt meenemen.

Het volume van uw verhuizing berekenen op basis van het type woning

Bij een verhuizing moet je aan bepaalde normen voldoen als je het volume van je verhuizing berekent op basis van de grootte van je woning. Deze methode is het minst betrouwbaar, omdat het niet mogelijk is om een volume te berekenen dat gepersonaliseerd is en aangepast aan uw verhuizing, bijvoorbeeld op basis van de grootte en het type van uw bezittingen, of technische beperkingen. Hier is een tabel met het gemiddelde volume van een verhuizing per type woning.

Behuizing  Volume in m3
Studio 6 -10 m3
T1 (1 slaapkamer) 10 -15 m3
T2 (2 slaapkamers) 15 – 18 m3
T3 – T4 (4-5 kamers) 25 – 35 m3
Huis met één verdieping < 40 m3

Waarom berekenen hoeveel je moet verhuizen?

Verhuizen, vooral over lange afstanden, vergt veel planning. Je moet een budget opstellen dat alle kosten omvat. Het is daarom erg handig om het volume van je verhuizing te berekenen en deze informatie door te geven aan de professionele verhuizers wanneer je een offerte aanvraagt.

Ken de markt om beter te onderhandelen over de prijs van je verhuizing

Het is ook handig om te laten zien dat je je huiswerk al hebt gedaan en enige kennis hebt van de markt, zodat je effectiever kunt onderhandelen en niet te veel betaalt. Als je het totale volume van je bezittingen kent, kun je een vrij nauwkeurige schatting maken van de totale kosten en een redelijk budget voor je verhuizing vaststellen.

Menu