Hulp bij verhuizing

In België kunnen verschillende financiële steunmaatregelen worden toegekend om uw verhuisproject gedeeltelijk te financieren. De betaling van deze steun hangt af van uw beroeps- en gezinssituatie, uw inkomen en uw behoeften. Wat zijn de belangrijkste vormen van bijstand en de voorwaarden om deze te ontvangen?

Hoeveel kost een verhuizing naar België?

Als u weet dat de gemiddelde kostprijs van een verhuis in België wordt geraamd op 1000€, is het mogelijk om een deel van dit project te financieren dankzij een verhuishulp. De sociale en staatsorganisaties of zelfs uw bedrijf kunnen u hulp bieden om u in deze nieuwe fase van uw leven te helpen.

Welke verhuishulp is beschikbaar?

Kom nu te weten op welke verhuishulp u recht heeft, waaronder

 

  • ADel verwijderingshulp
  • verhuiskostenvergoeding van de werkgever
  • huisvestingsvoucher

Bespaar tot 40% door verhuisoffertes te vergelijken!

De voorwaarden om voor de betaling van deze verhuissteun in aanmerking te komen, maken het niet voor alle mensen mogelijk om er aanspraak op te maken of om de kosten van de verhuizing slechts gedeeltelijk te dekken. Het is essentieel om de offertes van verhuisbedrijven te kunnen vergelijken om de juiste keuze te maken die ook uw budget respecteert door de tarieven te controleren. Met dit snelle en eenvoudige online formulier kunt u tot 6 gedetailleerde offertes ontvangen van verhuisbedrijven uit uw regio, om een eerste schatting te maken van uw hulpvraag. Dit verzoek is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij verhuizing

1 – ADel verwijderingshulp

De ADel-verhuissteun is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die van plan zijn naar Wallonië te verhuizen. Deze steun voor verhuizing en huurbetaling kan voor een periode van twee jaar worden verleend. Het bedrag is 400 euro per huishouden, en vervolgens 20% extra per kind.

ADel voorwaarden:

  • u bent huurder en verlaat een ongezonde of overbevolkte flat voor een nieuwe, sanitaire woning,
  • ben je dakloos en word je huurder van een gezond huis,
  • u bent gehandicapt of afhankelijk van een gehandicapte en u verhuist naar een aangepaste woning
  • dat u een te kleine woning verlaat,
  •  uw inkomen is minder dan 14.500 euro.

2 – Hulp bij verhuizing voor werkgevers

Sommige steun wordt verleend aan werknemers in de particuliere sector in het kader van de beroepsmobiliteit, hetzij in het kader van een overplaatsing, hetzij ter ondersteuning van de terugkeer naar het werk. Bedrijven kunnen via hun collectieve overeenkomst ook aanbieden de kosten van de verhuizing van hun werknemers geheel of gedeeltelijk te dekken.

Waar kunt u informatie krijgen van uw bedrijf?

Het is daarom altijd nuttig om bij uw bedrijf informatie in te winnen. De collectieve overeenkomst kan het bedrag en de voorwaarden voor toekenning van de bijstand bij verhuizing vaststellen, alsmede de mogelijkheid om voor de verhuizing buitengewoon verlof op te nemen. De werknemer kan ook kennis nemen van de volgende bijstand:

3 – Chèque Habitat

Dit is een verwijderingssteun van de Waalse regering om de aankoop van een eerste woning aan te moedigen. Het bedrag van deze verhuissteun staat in verhouding tot uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden. Deze huisvestingsbon is bedoeld om mensen met de laagste inkomens te helpen hun eerste huis te kopen.

Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 81.000 euro om voor deze verhuissteun in aanmerking te komen.

Wat kan ik doen als ik geen recht heb op deze verhuispremies?

De toegekende financiële steun dekt vaak slechts gedeeltelijk de kosten van een verhuizing en de toekenningsvoorwaarden zijn zeer restrictief, waardoor deze steun niet toegankelijk is. Gezien de uiteenlopende tarieven van verhuisbedrijven is het vergelijken van offertes de beste manier om de kosten van uw nieuwe woning te drukken. Vul dit eenvoudige, vrijblijvende online formulier in en ontvang verschillende offertes van verhuizers in uw omgeving. Zo kunt u later gemakkelijker rechtstreeks onderhandelen met de dienstverlener van uw keuze.

Menu