Koelkast verplaatsen

Hoe organiseert u uw koelkastverwijdering? Waarom mag u een koelkast niet liggend vervoeren en welke speciale voorzorgsmaatregelen moet u nemen om schade en verslechtering van de toestand van uw apparaat te voorkomen? Een koelkast is een duur apparaat dat niet overhaast moet worden behandeld. Alle belangrijke informatie over het verhuizen van een koelkast staat in dit artikel!

Hoeveel kost een koelkastverwijdering?

Professionele koelkastverhuizingen kosten tussen de 80 en 150 euro, afhankelijk van het type model. De prijs varieert ook naargelang de flat zich op dezelfde verdieping bevindt, met of zonder lift, en de afstand. Als u uw koelkast alleen wilt verhuizen, kunt u bijvoorbeeld een verhuiswagen met chauffeur huren. Volg onze praktische adviezen in de rest van dit artikel om uw koelkastverhuizing zo veilig mogelijk te maken!

De 6 stappen om een koelkast te verplaatsen

Het verplaatsen van een koelkast is complex om uw huishoudelijk apparaat niet te beschadigen. Voor een gemakkelijke koelkastverhuizing begint u met de koelkast voor te bereiden, leeg te maken en vervolgens uw koelkast ‘s nachts te ontdooien.

  • Leeg de koelkast en ontdooi hem.
  • Haal de stekker van de koelkast ‘s nachts uit het stopcontact
    De koelkast schoonmaken
  • Bescherm de kwetsbare glazen onderdelen en repareer de koelkast
  • Vervoer de koelkast rechtop (staand)
  • Zet de koelkast vast om trillingen te voorkomen

Hoe vind ik een goedkope verhuizer om mijn koelkast te vervoeren?

Een koelkast is een kwetsbaar en zeer duur apparaat (gemiddeld 250 euro nieuw). Neem niet het risico het te beschadigen en een nieuwe te moeten kopen! Professionele verhuizers bieden voordeligere oplossingen. Zoals groepsvervoer voor kleine verhuizingen of het vervoer van enkele meubels. Gemiddeld kunt u tot 40% op de prijs besparen door verschillende offertes te vergelijken! Ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van verhuisbedrijven uit uw regio door dit formulier in een paar klikken in te vullen!

Koelkast verplaatsen

Hoe lang duurt het voordat een koelkast wordt aangesloten na een verhuizing?

U moet een koelkast niet onmiddellijk na een verhuizing aansluiten. Integendeel, u moet minstens 5 uur wachten voordat u een nieuwe of gebruikte koelkast aansluit. Deze tijd is nodig om de door het transport van de koelkast veroorzaakte vloeistoffen van de compressor te stabiliseren en elektrische schokken te voorkomen. Een koelkast is geen gewoon apparaat, want het bevat al uw voedsel. Daarom is het noodzakelijk om het hygiënisch te houden, om de conditie van het apparaat en uw gezondheid te garanderen.

Hoe verplaats je een koelkast?

Er zijn 3 essentiële stappen die u moet nemen voordat u een koelkast kunt verplaatsen:

1-Leeg de koelkast

Maak een menu plan 1 of 2 weken voor je verhuizing. Door uw maaltijden te organiseren kunt u al het voedsel opeten en voorkomt u dat u het weggooit. Raadpleeg onze gratis checklist om niets te vergeten.

2-De koelkast ontdooien

Ontdooi uw koelkast enkele dagen van tevoren. Bij voorkeur 2 of 3 dagen voor uw verhuisdatum in plaats van de dag ervoor. Zodra uw koelkast leeg is, haalt u de stekker uit het stopcontact en laat u hem een nacht ontdooien. Vergeet niet om ijsblokjes en ijs uit de vriezer te verwijderen en laat er een doek onder liggen om te dweilen (bescherm uw vloer desnoods met een plastic zeil).

3-De koelkast schoonmaken

Het is belangrijk om uw koelkast grondig te reinigen om eventueel aanwezige bacteriën te elimineren en te voorkomen dat ze zich tijdens de verhuizing (zeer snel) vermeerderen. Het is raadzaam een verdunning van witte azijn met warm water te gebruiken als eenvoudig schoonmaakmiddel. Vergeet ten slotte niet, nadat uw koelkast is schoongemaakt, de deur van de koelkast open te laten om schimmelvorming te voorkomen.

Let op de temperatuur wanneer u uw koelkast verplaatst

Het duurt 3 dagen voordat uw koelkast weer de ideale temperatuur heeft. Het is beter om gevoelige producten en levensmiddelen zoals vlees en vis niet onmiddellijk te bewaren. Of gebruik de vriezer meteen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voordat ik een koelkast vervoer?

Er zijn bepaalde meubelstukken of apparaten die speciale zorg en maatregelen vereisen wanneer u verhuist. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van een koelkast, een koel-vriescombinatie of een wasmachine, ongeacht de grootte en het model. Het verwijderen van een koelkast vereist specifieke voorzorgsmaatregelen om deze niet te beschadigen. Dit geldt vooral omdat dit een zeer duur apparaat is (gemiddeld van 150 tot 1500 euro).

Waarom is het verplaatsen van een koelkast anders?

Bij de verhuizing van een koelkast is het noodzakelijk maatregelen te nemen voor, tijdens en na de verhuizing. Deze apparaten zijn geaard (elektriciteit). Sluit een koelkast niet onmiddellijk aan, want dat kan hem beschadigen.

Moet een koelkast liggend vervoerd worden? Wanneer moet de stekker uit de koelkast? Hoe lang voordat u een nieuwe of oude koelkast aansluit? Een koelkast vervoeren is niet iets dat van de ene op de andere dag kan worden gedaan. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u een koelkast moet verhuizen wanneer deze leeg is, maar dit is niet het enige waarmee u rekening moet houden.

Glazen voorwerpen beschermen bij het verhuizen van een koelkast

Uw koelkast kan glazen schappen bevatten. Om het risico te vermijden dat ze breken, kunt u ze verwijderen en apart vervoeren in een doos, waarbij u ervoor zorgt dat ze goed beschermd zijn (bij voorkeur in noppenfolie). U kunt ze ook aan de wanden van uw koelkast bevestigen met plakband of rekfolie.

Koelkast verplaatsen1

Beveilig uw koelkast voordat u hem vervoert

Maak de deuren van de apparaten vast met riemen op de verhuisdag. Zo blijven ze tijdens het vervoer gesloten en worden ongelukken voorkomen. Het is raadzaam uw koelkast, vooral als het een duur model is, te beschermen met een verhuisdeken. Professionele verhuizers beschikken in dit geval over al het nodige materiaal.

Koelkast verplaatsen2

Hoe vervoer je een koelkast?

Verplaats uw koelkast bij voorkeur verticaal in plaats van horizontaal. Let erop dat de hoek van 45° niet wordt overschreden, zelfs niet in ingewikkelde situaties (trappen, gangen, enz.). Het is belangrijk dat er geen motorolie lekt, want dat kan het koelsysteem beschadigen. Of uw koelkast wordt gewoon overbodig!

Ontdek het model van uw koelkast

Hoe een koelkast moet worden vervoerd hangt ook af van het model en de grootte ervan. U kunt deze informatie online controleren, afhankelijk van het model en het ontwerp van de koelkast, door te vragen naar het koelmiddel dat in de koelcyclus wordt gebruikt.

Waarom mag je een koelkast nooit liggend vervoeren?

Trillingen tijdens het vervoer kunnen de compressoren van de koelkast beschadigen. Zorg er daarom voor dat de koelkast in de verhuiswagen wordt vastgezet met een laadklep of spanbanden. Dit houdt de koelkast rechtop en voorkomt dat hij bonkt en trilt. In het algemeen, en als u niet zeker bent, kunt u een koelkast het beste zoveel mogelijk staand vervoeren. U kunt bijvoorbeeld een handwagen gebruiken of een verhuisbedrijf inhuren om de koelkast te vervoeren.

Vertrouw op professionele verhuizers voor uw koelkastverhuizing!

Een koelkast verhuizen is niet hetzelfde als meubels verhuizen. Hoe duurder of recenter uw koelkast is, hoe voordeliger het is om een beroep te doen op professionele verhuizers. Zij zijn de experts en kennen alle technieken om uw koelkast veilig te vervoeren. Profiteer van scherpe tarieven voor uw verhuizing en het transport van uw koelkast door tot 6 offertes te vergelijken van verhuisbedrijven uit uw regio. Deze aanvraag, in een paar klikken, is volledig gratis en vrijblijvend.

Menu