Meubelopslag

Wat zijn de beste oplossingen voor het huren van meubelopslag
en de meest optimale voordelen en veiligheid om uw spullen tijdelijk of langdurig op te slaan? Er zijn opslagoplossingen te huur met alle diensten inbegrepen en tegen lage prijzen.

Hoeveel kost een opslagruimte?

De gemiddelde kosten van een opslagruimte in België worden geschat op ongeveer 50 euro per maand. De prijs voor het huren van een opslagruimte hangt af van het volume dat u wilt opslaan, het soort goederen, de staat en kwetsbaarheid van uw voorwerpen en de duur van de opslaghuur. Hier volgt een indicatie van de tarieven voor verhuisdiensten voor het huren van een opslagruimte:

Volume m3 

8 m3

10 m3

15 m3

per extra m3

Opslagprijsa

40 – 60€ /maand

70 – 100€ /maand

100 – 180€ /maand

 5 – 10€ /maand

Hoe bereken je de prijs van een opslagruimte?

De prijs voor het huren van een opslagruimte wordt bepaald aan de hand van de volgende criteria

 • De grootte/het volume van de opslageenheid
 • De duur van de huurperiode
 • De geografische ligging
 • Verzekering
 • Type opslagruimte (hout, container, enz.)
 • Toegankelijkheid van de opslagruimte (24 uur per dag, begane grond of eerste verdieping, enz.)
 • Het seizoen en de beschikbaarheid (bv. prijsschommelingen in het hoogseizoen)

Let op! De prijs varieert ook naargelang de geografische locatie, zodat de prijzen in Brussel bijvoorbeeld 30 tot 50% hoger kunnen liggen.

Kies voor een geschikte verpakkingsmethode en een veilige opslagplaats

Vertrouw de opslag van uw spullen toe aan professionals om uw goederen in goede staat te houden. Verhuisbedrijven beschikken over opslagfaciliteiten of werken samen met gekwalificeerde partners om u de beste kwaliteit/prijsdienst aan te bieden. Vergelijk snel de opslagaanbiedingen en diensten voor uw verhuizing door dit online formulier in te vullen. Een gratis aanvraag zonder verplichting.

Waarom moet u uw spullen opslaan voor een verhuizing?

Gaat u verhuizen en heeft u voor langere of tijdelijke tijd een opslagdienst nodig? Verhuisbedrijven bieden veilige opslagoplossingen voor het verhuizen en verhuizen naar uw nieuwe woning. De gemiddelde prijs voor een opslagruimte is 50 euro per maand.

meubelopslag

Wanneer moet ik een opslagruimte gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarin u een opslagruimte moet huren, bijvoorbeeld

 • en uw verhuisdatum is niet onmiddellijk na uw verhuizing,
 • u gaat internationaal verhuizen en u wilt of kunt niet alles meenemen,
 • je komt ruimte te kort, wachtend om je spullen later aan te pakken,
 • u gaat werken in uw huis en wilt uw meubels tijdelijk opbergen,
 • u bent overgeplaatst en moet uw huis snel verlaten,
 • om computerapparatuur of bedrijfsarchieven op te slaan.

Behoud van uw bezittingen

Een opslagruimte huren is de ideale oplossing om uw meubels en breekbare voorwerpen op te slaan, onder de deskundigheid van professionals. Zij bieden geschikte en veilige oplossingen zonder uw bezittingen te beschadigen, zelfs voor langdurige opslag.

6 voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf voor uw meubelopslag

Waarom gebruik maken van de diensten van verhuizers om uw spullen op te slaan? De opslagdienst van professionele verhuizers biedt u betere garanties voor uw bezittingen en het behoud ervan. Dit geldt vooral voor langdurige opslag en afhankelijk van het soort goederen dat u wilt opslaan. Het is raadzaam om de tijd te nemen om de opslagplaats te bezoeken volgens uw behoeften. Verhuisbedrijven bieden verschillende soorten geschikte opslag: meubelopslag, opslagkisten, houten kisten, enz.

In detail de belangrijkste voordelen en garanties bij een verhuisbedrijf huren:

1 – Veilige opslag

Bewaakt magazijn met een beveiligings- en veiligheidssysteem; personeel en bewaker, alarm, videobewaking, gesloten terrein, branddetector, gecontroleerde toegang, hangsloten en versterkte boxen (met name verzegelde containers).

2 – Behoud en hygiëne

Zorg ervoor dat uw goederen goed bewaard blijven door een geschikt magazijn te kiezen dat is uitgerust met een ventilatiesysteem. De opslagplaats moet voldoen aan de gezondheidsnormen, de behandeling tegen ongedierte (met name voor hout), de levering van verpakkings- en beschermingsmateriaal dat specifiek is voor uw voorwerpen, enz.

3 – Opslagverzekering

Mogelijkheid om een verzekering af te sluiten voor uw persoonlijke bezittingen volgens uw waardeverklaring. Verzekering vanaf gemiddeld 15€ / maand.

4 – Levering en ophaling

De verhuizers zorgen voor de behandeling, het laden en het afleveren van uw spullen in de opslagruimte. Voor dozen met een klein volume (maximaal 8 m3) kan het verhuisbedrijf de doos ook bij u thuis afleveren. U zorgt voor het laden en het bedrijf vervoert uw doos naar de opslagruimte.

5 – Toegankelijkheid van de doos

Boxen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar op afspraak of vrij toegankelijk. Mogelijkheid om te profiteren van aanvullende diensten en professioneel materiaal (lift, handtruck, enz.)

6 – Internationale verhuisde opslag

Sla uw hele huis of flat voor een lange periode op met de hulp van gekwalificeerde professionals die gewend zijn te verhuizen naar het buitenland.

Menu