Meubelvervoer

Tijdens een verhuizing is het vaak nodig om meubeltransport te regelen. Wat zijn de kosten van een eenvoudig Meubelvervoer? Ontdek hoe u geld kunt besparen door uw meubels veilig en zonder letsel te verhuizen, dankzij professionals uit de sector.

Waarom professionele verhuizers?

Omdat ze uitgerust zijn met het juiste verhuismateriaal en gekwalificeerd zijn voor alle meubeltransporten. Het is voor hen heel eenvoudig om uw meubels in alle veiligheid te verzorgen en te verplaatsen.

Prijsindicatie voor meubeltransport

De volgende tabel geeft enkele voorbeelden voor het verwijderen of vervoeren van meubilair:

MeubilairPrijs voor het vervoer van het meubilair alleen
Een bank120 – 150€
Een kast en een bank180 – 200€
Dressoir of tafel320 – 350€
Meubilair voor slaapkamer of keuken280 – 300€
Piano500 – 1000€

Hoe wordt het meubeltransport georganiseerd?

Er zijn verschillende mogelijkheden om meubels te vervoeren. Als het om een meubelstuk gaat, kunt u ervoor kiezen het zelf te verhuizen door een bestelwagen te huren. Maar u kunt ook contact opnemen met gespecialiseerde vervoerders. In het laatste geval zijn de levertijden iets langer, van 7 tot 10 dagen, afhankelijk van de afstand.

Verhuizing van meubilair via groepagevervoer :

Sommige gespecialiseerde bedrijven en verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om meerdere zendingen met verschillende afzenders en bestemmingen, maar binnen dezelfde verhuiswagen te groeperen: groupage of « groepsvervoer ».

De kostenvermindering door optimalisering van deze ritten is belangrijk. Het levert ook minder vervuiling op, maar tijdens het vervoer zijn precisie en aandacht voor details vereist.

Particuliere meubeltransporteurs:

Ten slotte kunt u ook kiezen voor particuliere of gemeenschappelijke vervoerders. In dit geval bent u volledig verantwoordelijk in geval van schade en heeft u vaak niet de mogelijkheid om de vaardigheden van de persoon die u inhuurt te controleren.

Deze oplossing wordt alleen aanbevolen voor meubeltransporten van geringe waarde of kleine volumes.

Deskundig advies over het vervoer van meubilair

Niet alle meubelen zijn hetzelfde, sommige, zoals keukens of kasten, zijn moeilijker te vervoeren. Ze kunnen ook sporen achterlaten of sommige muren van uw huis beschadigen wanneer ze worden verwijderd.

Tip:

Verhuizen zonder de meubels te demonteren is sneller. Als u ervoor kiest deze stap over te slaan, riskeert u een te groot eindvolume en misschien een ongeschikte verhuiswagen.

Welke verzekering moet ik kiezen voor meubeltransport?

Huis aan huis:

De verzekering die van huis tot huis dekt. Het beschermt u tegen schade in alle mogelijke omstandigheden, tot een vooraf bepaalde maximumwaarde.

Volledige verzekering:

Een volledige verzekering wordt vooral gebruikt voor verhuizingen over zee en door de lucht. Gemiddeld komt dit overeen met 2-3% van de verzekerde waarde.

Menu