Opslagruimte huren

Zit u tussen twee verhuizingen in en heeft u tijdelijke opslagruimte nodig? Voor een internationale verhuizing, terwijl u het werk afmaakt, om wat meubilair of uw bedrijfsarchief op te slaan, enz. Opslagruimte huren biedt verschillende oplossingen zoals opslag, self storage en co-storage, voor meer flexibiliteit en mogelijkheden. Vind de oplossing die bij u past!

Wat is de prijs voor een huurbox?

Verhuisbedrijven of opslagbedrijven bieden een andere oplossing, aangepast aan uw situatie en behoeften. De prijs van een huurbox varieert en hangt af van de oppervlakte, van 2 tot 200m2, de duur (enkele dagen tot een langere periode), maar ook van de inbegrepen diensten en het type huurbox.

Geschatte huurtarieven voor dozen

Hier volgt een indicatieve prijslijst voor de verschillende soorten huurboxen:

Boxhuur 

Meubelopslag en zelfopslag

Meubelopslag met houten kist

Co-opslag

Prijs / maand

Vanaf 40€ Alleen doosverhuur

Vanaf 130€

Vanaf 9€ /m2

Hoe kunnen professionele verhuizers u helpen?

Wanneer u met een verhuisbedrijf verhuist, zijn alle diensten inbegrepen in uw verhuisofferte. Eén contract, minder papierwerk en de verhuizers zorgen voor alles! U kunt hen ook de verhuur van opslagruimtes toevertrouwen. Zij zorgen voor het transport en de logistiek. Vergelijk verschillende verhuisoffertes alvorens te beslissen en neem de tijd om de diensten te evalueren. Ontvang tot 6 offertes van betrouwbare verhuisbedrijven door dit online formulier in te vullen en uw wensen te specificeren. Met de mogelijkheid om gemiddeld tot 40% te besparen op uw budget.

Wat zijn de voordelen van het huren van een opslagruimte?

Het huren van een opslagruimte is een praktische oplossing voor de volgende situaties:

Verhuur van tijdelijke opslagruimte

Uw verhuisdatum is niet onmiddellijk na uw verhuizing en u moet al uw spullen tijdelijk opslaan;

Zomer opslagruimte huren

Als u student bent, verlaat u tijdens de zomer uw huis en wilt u uw persoonlijke bezittingen opslaan voordat u in de herfst naar een nieuwe flat verhuist;

Extra opslagruimte

Je bent net gaan samenwonen en je hebt veel dubbele spullen en meubels. Je kunt er wat van opslaan terwijl je het uitzoekt en verkoopt;

Renovatie en werken

U bent van plan uw nieuwe huis te renoveren en u wilt uw meubels en bezittingen opslaan;

Verhuizen naar het buitenland

U verhuist voor een lange periode of voor meerdere jaren naar het buitenland en u wilt niet al uw persoonlijke bezittingen en meubels meenemen, maar ze liever opslaan in een beveiligde en aangepaste meubelopslagplaats;

Opslagruimte op kantoor

U verhuist uw bedrijfspand en hebt opslagruimte nodig voor uw computerapparatuur, archieven, enz;

Kleinere accommodatie

U verhuist naar een kleinere woning, bijvoorbeeld van een huis naar een flat, en u kunt niet al uw spullen en meubels meenemen naar uw nieuwe woning;

Noodopslag

U verhuist naar een nieuw huis en moet uw spullen opslaan terwijl u op zoek bent naar een nieuwe woning;

Wat zijn de verschillende opslagoplossingen?

De meeste van deze oplossingen zijn onderworpen aan voorschriften en bepaalde voorwerpen zijn verboden en kunnen niet in de doos worden bewaard.

1 – Meubelopslag:

Dit is de meest voorkomende optie die door verhuizers wordt aangeboden. Uw persoonlijke bezittingen en meubels worden voor een bepaalde tijd opgeslagen in een houten kist of container. Dit type doos is voorzien van ventilatie en maakt langdurige opslag in goede omstandigheden mogelijk.

Afhankelijk van de keuze wordt uw doos meestal verzegeld en opgeslagen in een beveiligde ruimte. Of met toegang op afspraak. Sommige meubelbewaarplaatsen bieden ook 24 uur per dag toegang.

Waarom kiezen voor de meubelopslag?

Deze oplossing is geschikt voor grote volumes en als u niet of nauwelijks bij uw spullen hoeft te komen. Het biedt namelijk een garantie voor uw goederen en voorwerpen (verzekering in het kader van het huur- of verhuiscontract van de box). De verhuizers zorgen voor de verpakking, het transport, de tijdelijke opslag en de daaropvolgende levering in uw nieuwe woning.

2 – Zelfopslag:

Dit is een soortgelijke oplossing als meubelopslag, maar met meer flexibiliteit en tegen lagere kosten. In dit geval zorgt u voor het vervoer en de levering van uw spullen in de box. Houd er rekening mee dat niet alle dozen zich op de begane grond bevinden. De meeste bedrijven hebben liften en leveren of huren gespecialiseerde apparatuur.

Box huren voor minder dan een week?

Het is mogelijk een individuele box te huren voor zeer korte periodes, meestal vanaf minimaal een week. Self storage units kunnen worden gehuurd voor zeer kleine (> 2 m2) of grote volumes (< 50 m2). Het is ook mogelijk om tijdens uw contract van opslagruimte te veranderen. De toegang tot uw opslagruimte wordt bewaakt en is, afhankelijk van het bedrijf, 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk. Je hebt een toegangsbadge of een hangslot om je box af te sluiten.

3 – Mobiele opslag:

Zoals bij het principe van meubelopslag wordt uw box rechtstreeks bij u thuis geleverd (afhankelijk van de toegangsmogelijkheden tot uw woning). U zorgt voor het laden en inpakken in uw eigen tempo. Daarna wordt de doos gesloten en vervoerd naar een beveiligde opslagplaats. De toegang tot het magazijn is vaak beperkt tot openingstijden en op afspraak. Alle volumes en afmetingen zijn mogelijk, van houten kisten tot zeecontainers.

4 – De zeecontainer:

Dit is de voorkeursoplossing, vooral voor internationale verhuizingen en als u een deel van uw bezittingen in België wilt houden. U kunt er zeer grote volumes mee opslaan, zoals een heel huis, maar ook voertuigen en motoren. De container is volledig waterdicht en geïsoleerd. U kunt kiezen voor zelfopslag in een zeecontainer met vrije en beveiligde toegang, of voor een afgesloten container al dan niet voor bepaalde tijd.

Met deze opslagmethode kunnen uw goederen langdurig en in goede staat worden opgeslagen. Niettemin moet de verpakking van breekbare voorwerpen altijd worden aangepast.

5 – Co-opslag:

Ten slotte ontwikkelt zich co-storage, in de trend van gedeelde diensten en goederen. Het principe: sommige online platforms bieden u aan om u in contact te brengen met particulieren en bedrijven die hun privéruimte verhuren om uw spullen op te slaan. Dit kan een garage zijn, een zolder, een achterkamer, enz.

Maar let op: geen enkele garantie of verzekering dekt uw bezittingen in geval van schade of diefstal. Dit type opslag is praktisch voor het opslaan van omvangrijke voorwerpen die niet erg waardevol zijn, of voor zeer korte perioden.

Menu