Raming van de verhuiskosten

Waarom zou ik een verhuisschatting krijgen? Elk verhuisbedrijf kan zijn eigen prijzen vaststellen en het is moeilijk om alle aanbiedingen duidelijk te zien en te vergelijken. Wij bieden u een eenvoudige uitleg van de criteria die de kosten van een verhuizing bepalen, zodat u zelf een schatting kunt maken van de kosten van een verhuizing en u kunt helpen bij de uitvoering van uw project!

Hoe schat je de kosten van een verhuizing?

De kosten van een verhuizing worden bepaald door verschillende criteria. Allereerst het te vervoeren volume en de afstand tussen de twee woningen. De geschatte prijs van een verhuizing kan variëren van eenvoudig tot dubbel, afhankelijk van uw project en uw behoeften. Ook andere factoren kunnen de uiteindelijke kosten van een verhuizing beïnvloeden. Onderstaande tabel geeft een schatting van de prijs van een verhuizing in België:

Raming van de verhuiskosten

Type accommodatie 

2-3 kamer flat

3-4 kamer flat

Huis zonder verdieping

Huis met één verdieping

Binnen dezelfde stad 

van 400 tot 1100 €

750 – 1 300 €

vande 1050 à 1500€

van 1200 tot 2000 €

Verhuizing over lange afstand (<500)

1 700 – 2 000 €

1 800 – 3 000 €

van 2300 tot 3400 €

van 2800 tot 3700 €

Wat is het verschil tussen een offerte en een schatting?

Een verhuisofferte geeft u een eerste idee van de prijs en het budget van uw verhuizing. Elk bedrijf stelt echter zijn eigen tarieven vast, afhankelijk van vraag en aanbod. Een gepersonaliseerde prijsopgave geeft u informatie over de uiteindelijke prijs van uw verhuizing. Dit is de juiste prijs, berekend door rekening te houden met alle parameters van uw situatie. Ontvang tot 6 offertes van professionele verhuizers in uw omgeving door in een paar klikken ons online formulier in te vullen. Vergelijk eenvoudig de offertes en bespaar tot 40% door een gratis online verhuisofferte te maken.

Kan de geschatte verhuisprijs worden verhoogd?

In sommige situaties kan de eerste geschatte prijs voor uw verhuizing verschillen van de uiteindelijke prijs in de ontvangen prijsopgave. U moet weten dat een schatting van de verhuisprijs geen rekening kan houden met alle bijzonderheden van uw verhuizing. In feite verhogen bepaalde parameters de prijs, zoals

De verhuisdatum

Ook de gekozen seizoensgebondenheid van uw verhuizing kan tot extra kosten leiden. Bepaalde data (bv. de zomerweekends aan het begin en het einde van de maand) zijn bijzonder populair voor verhuizingen… en laten u dus niet toe om ten volle te profiteren van de concurrentie!

Een zekere mate van flexibiliteit in de data van de verhuizing, wanneer dit mogelijk is op grond van persoonlijke beperkingen, kan soms zeer aanzienlijke besparingen opleveren…

Breekbare voorwerpen

Ook het vervoer van breekbare voorwerpen of speciaal vervoer kan tot extra kosten leiden. Dit kan het geval zijn voor een pianoverhuizing, die ingewikkeld te hanteren en te vervoeren is. Dit wordt apart in rekening gebracht.

Maar ook voor breekbare of waardevolle voorwerpen (familiekast, spiegel, enz.). Deze moeten apart en zorgvuldig worden verpakt. Of voor kunstwerken die vanwege hun waarde en/of specifieke voorzorgsmaatregelen voor het vervoer een specifieke verzekering vereisen.

Meubelopslag

Op verzoek wordt ook tijdelijke opslag in rekening gebracht. Dit komt omdat er extra handelingen (lossen en laden) nodig zijn en er rekening wordt gehouden met de bezetting van het pand. Als uw nieuwe woning nog niet klaar is (vertraging in de werkzaamheden, vorige bewoner nog in het pand, enz.) en u tijdelijke opslag nodig heeft, moet dit dus in de geschatte verhuisprijs worden opgenomen.

Waarom een opslagruimte huren voor uw verhuizing?

Deze extra kosten zijn echter beperkt. In feite is het beter om de extra kosten van tijdelijke opslag te betalen dan om veel meer te betalen voor een verhuizing in een bijzonder druk weekend! Daarom is het zeer nuttig om meerdere verhuisoffertes aan te vragen om uw criteria beter te bepalen. U kunt de opties kiezen die het beste bij u passen, terwijl u bespaart op de kosten van uw verhuizing.

Hoe kunt u de geschatte kosten van uw verhuizing verlagen?

Er zijn verschillende praktische manieren om de geschatte kosten van uw verhuizing te verlagen. Ten eerste kunt u een prijsklasse schatten op basis van het niveau van de diensten die u nodig hebt. Beslis vervolgens voor welke diensten u professionele verhuizers wilt inschakelen en welke u zelf kunt doen.

Online verhuisofferte

1- Het verminderen van het volume van uw verhuizing

Het is niet mogelijk de te verplaatsen afstand te verkleinen. Het is echter mogelijk om de hoeveelheid bagage te verminderen. Doe dingen weg die u niet meer echt nodig hebt, zoals kapotte apparaten of producten die u niet meer nodig hebt (kinderspeelgoed dat niet meer bruikbaar is, kleding, enz.).

Wegwerken van grote voorwerpen

Het is vaak mogelijk de hoeveelheid spullen die u mee moet nemen aanzienlijk te verminderen door kapotte spullen naar het afvalverwerkingscentrum te brengen. Je kunt ook doneren of doorverkopen wat je niet meer nodig hebt. Een verhuizing kan ook een gelegenheid zijn om uw bezittingen in detail te bekijken en alleen mee te nemen wat echt nodig is. Een verhuisbedrijf kan de grote stukken voor u verzorgen.

2- Uw eigen dozen inpakken

Het is mogelijk om de kosten van uw toekomstige verhuizing aanzienlijk te verminderen door het zelf te doen. De geschatte prijs van de verhuizing wordt namelijk bepaald aan de hand van de gekozen opties, zoals het inpakken. Anderzijds kan het de rekening drukken als u ervoor kiest een deel van het werk zelf te doen.

De juiste verhuiskit en -doos

Het is echter belangrijk rekening te houden met de tijd die nodig is om uw spullen in te pakken wanneer u voor deze « doe het zelf » optie kiest. Alles moet klaar zijn wanneer de verhuizers arriveren om het laden af te handelen. Zo niet, dan kan dit van invloed zijn op het uurtarief. U moet er ook rekening mee houden dat een schadeverzekering niet werkt als deze het gevolg is van een slechte verpakking van uw kant.

3- Gebruik de wedstrijd en bespaar tot 40%!

Concurrentie is de beste manier om de geschatte verhuisprijs te verlagen. Een verhuisbedrijf met een tekort aan werk doet immers liever moeite en biedt in dit geval zeer scherpe tarieven.

Menu