Student verhuist

Verhuis je naar een studentenhuis of je eerste appartement voordat de lessen beginnen? Wilt u uw spullen verhuizen voor een semester in het buitenland of voor de vakantieperiode zodat u geen huur hoeft te betalen? Als je een student bent die wil verhuizen, is het inhuren van verhuizers met een klein budget de beste en voordeligste oplossing! Lees ons advies en onze gids voor een Student verhuist Lees meer over onze tips en adviezen voor een goedkope studentenverhuizing, studentenhulp en tips voor een gemakkelijke verplaatsing.

Hoe bereken je de kosten van een studentenverhuizing?

De kosten van een studentenverhuizing zijn moeilijk precies in te schatten en hangen af van verschillende factoren

Het te verhuizen volume: de benodigde verpakkingsmaterialen en verhuisdozen, de grootte van de verhuiswagen, beschermingsmateriaal, enz;
De af te leggen afstand: om de vervoerskosten (benzine, tol, parkeren, enz.) te berekenen;
De benodigde tijd: om de kosten per uur te bepalen (professionele verhuizers, huur van de bestelwagen);
Aanvullende diensten: vervoer van zware voorwerpen zoals een piano, of de noodzaak om bijvoorbeeld een meubellift te huren.

Gemiddelde prijzen voor een studentenverhuizing :

Diensten

Studentenverhuizing (kleine kamer)

Studentenverhuizing (studio)

Verzending van dozen en zakken

Details

Bestelwagen met 1 of 2 verhuizers

Grote Luton bestelwagen met 2 – 3 verhuizers

Verzendkosten voor dozen of kleine artikelen

Gemiddelde prijzen

30 – 50€ / uur

40 – 60€ /uur

20 -50€ per karton/doos

Goedkope en gemakkelijke verhuistips voor studenten

Studenten zijn erg mobiel. Zij moeten vaak verhuizen, eerst voor hun studie en vervolgens voor hun beroepsmogelijkheden en ontwikkelingen. Hoewel ze gewend zijn te verhuizen, blijft het een vervelend en tijdrovend karwei. Een studentenverhuizing betekent ook een bepaald financieel budget dat niet mag worden genegeerd. Toch zijn er praktische oplossingen om uw studentenverhuizing te vergemakkelijken. Er zijn ook verhuishulpmiddelen om u financieel te helpen. Volg de gids!

Contact opnemen met uw school/universiteit

De eerste stap is contact opnemen met de verantwoordelijke van je nieuwe instelling en de website van je opleiding raadplegen. U vindt er veel gedetailleerde informatie voor studenten om hen te helpen bij het vinden van huisvesting. U vindt er ook informatie over de stad en de wijken, vervoer en mogelijke hulp.

Vooraf organiseren

Ben je een fan van alles op het laatste moment doen? Dat is meestal prima, maar misschien heb je minder keuze of vind je niet de juiste studentenwoning voor jou. Ook eisen zowel verhuurders als verhuurders een aantal documenten en bewijzen die u bij uw aanvraag moet indienen. Begin nu met het samenstellen van uw huurdossier en informeer naar de mogelijkheden van garanties (familie, sociale organisaties, overheid, enz.).

Steun voor studenten

Als student kun je profiteren van een aantal vormen van bijstand: hulp bij verhuizing, hulp bij huisvesting, universiteitsbeurzen, afdelingsbeurzen, Europese bijstand, vervoerskortingen, enz. Informeer vooraf of u recht heeft op deze steun en hoe u deze kunt aanvragen. U moet uw aanvraag binnen de vereiste termijn indienen.

Neem alleen mee wat echt nuttig is

Helaas is het makkelijk om in de val te lopen van deze nieuwe vrijheid. Vooral als het je eerste studentenhuis is. U wilt meteen naar uw nieuwe huis verhuizen en al uw spullen meenemen. Maar als je al aan je tweede of derde verhuizing bezig bent, weet je waarschijnlijk dat dit niet de ideale manier is.

Neem wat persoonlijke bezittingen mee

Verhuizen naar je eerste studentenwoning is een spannend avontuur! Maar het kost ook wat tijd om te wennen aan het alleen wonen, of met nieuwe mensen die je nog niet kent. Soms heb je wat heimwee. Vooral als je in het buitenland gaat studeren.

Om de moed erin te houden als het moeilijk wordt, neem je een paar persoonlijke dingen mee die een speciale betekenis hebben. Ze zullen je helpen om de paar moeilijke momenten tijdens het academisch jaar door te komen.

Klaar om te verhuizen? Vereenvoudig uw leven en bespaar tegelijkertijd geld

Studentenverhuizers zijn een goede oplossing als u naar het buitenland verhuist, naar Brussel verhuist of naar een grote stad verhuist. Tegelijkertijd bieden zij u aantrekkelijke en zeer concurrerende tarieven in vergelijking met alle stappen en kosten die gepaard gaan met een verhuizing op eigen houtje. Neem de tijd om hun aanbiedingen te vergelijken voordat u beslist, vul ons online formulier in. Ontvang tot 6 gratis offertes voor een studentenverhuizing, rekening houdend met uw krappe budget. De verhuismarkt is veranderd en is nu aangepast aan alle budgetten!

Menu