Verhuizen naar Canada

Ben je van plan om naar Canada te verhuizen? Wat zijn de stappen om verhuizen naar Canada ? Hoe en wanneer moet u uw verhuizing organiseren? Hoeveel kost een verhuizing naar het buitenland en hoe vindt u de beste prijs voor een goedkope internationale verhuizing? Volg de gids!

Bespaar tot 40% op de prijs van uw verhuizing naar Canada!

De prijsverschillen voor een verhuizing naar Canada kunnen aanzienlijk zijn, afhankelijk van het verhuisbedrijf. Daarom is het altijd een goed idee om verschillende offertes van internationale verhuizers te vergelijken om de beste deal te vinden. Vul dit online formulier in en ontvang snel tot 6 offertes van internationale verhuisprofessionals en vind gemakkelijk het beste bedrijf voor uw project. Met deze gratis en vrijblijvende aanvraag kunt u gemiddeld 40% besparen op de kosten van uw verhuizing.

Waarom is een internationale verhuizing zo duur?

Verhuizen naar het buitenland is duurder en vereist meer voorbereiding en zorg. Om offertes en prijzen te vergelijken, is het beter te kijken naar de diensten die in de verhuisofferte zijn inbegrepen en naar de volledige dienstverlening, dan te kiezen voor de laagste prijs. Verwaarloos de veiligheid van uw spullen niet om geld te besparen op een verhuizing naar Canada. Helaas kan een slechte verhuizing extra ongemak veroorzaken bij een verhuizing naar het buitenland.

Verhuiskosten België Canada

Hier volgt een indicatie van de verhuiskosten die u in uw budget voor een verhuizing naar Canada moet opnemen:

Verhuiskosten

Internationale verhuizing België/Canada

Douanekosten (laserinspectie)

Douanekosten (containerinspectie)

Meubelopslag

Verhuisverzekering

Gemiddelde koers

2500 – 5500€.

250€

800€

150€/maand

Tussen 1,5% en 3%.

Stappen om in Canada te wonen

Zodra u in Canada bent aangekomen en u zich in uw nieuwe huis heeft gevestigd, moet u zich laten registreren bij de Canadese overheid. Zo kunt u profiteren van sociale voordelen en voldoen aan de normen voor levensonderhoud in Canada. De te nemen stappen zijn

Het Social Insurance Number (SIN): dit is essentieel en vereist voor de meeste van uw procedures in Canada. U moet uw identiteitsdocumenten (originelen) en visa voorleggen aan het Service Canada Centre in uw woonplaats.

Canadese ziekteverzekeringskaart: deze kunt u aanvragen bij een arts, een medisch deskundige of bij het ministerie in uw provincie. Als u dit formulier hebt ingevuld en teruggestuurd, komt u in aanmerking voor gratis gezondheidszorg.

Overschrijven van uw rijbewijs: Het Franse rijbewijs is drie maanden geldig in Canada. Afhankelijk van de provincie en de bereikte overeenkomst, kunt u ofwel een omwisseling aanvragen voor een Canadees rijbewijs, ofwel moet u het examen opnieuw afleggen.

Verplichte vaccinaties: om uw kinderen na hun verhuizing naar Canada op school in te schrijven, moet u de inentingsgegevens van uw kinderen en uw gezin overleggen en moet u up-to-date zijn met alle verplichte vaccinaties.

De kosten van levensonderhoud in Canada

Canada is een van de populairste immigratiebestemmingen ter wereld. Het land streeft naar 100 miljoen inwoners, waarvan meer dan 4% Franstalig is. Met een gemiddelde koopkracht die 12% hoger ligt dan in België, een zeer goede levenskwaliteit en talrijke beroepsmogelijkheden heeft Canada niets te benijden tegenover zijn Amerikaanse buur.

De Belgen zijn dus natuurlijk de eersten die door dit nieuwe immigratiebeleid (dat het « Initiatief van de Eeuw » wordt genoemd!) worden aangetrokken. Canadese universiteiten zijn vermaard en trekken veel allochtone studenten aan. Hoger onderwijs in Canada is niet gratis, maar het is mogelijk om als permanent ingezetene te profiteren van beurzen en subsidies.

Canada – België vergelijking kosten van levensonderhoud :

Country

Canada

Belgique

Cinema

9€

 11€

Benzine 1L

 0,60 -0,80€

1.30-1.60€

Club sport

 100€

 27€

Bus

1,70€

2.25€

Internet

27-48€

 30€

Vraag offertes aan om uw expatbudget te schatten

Vergeet niet om naast de verhuizing van uw spullen ook rekening te houden met alle kosten van uw nieuwe locatie, die snel kunnen oplopen tot uw budget. Vraag verschillende offertes aan van professionele en gekwalificeerde verhuizers voor een verhuizing naar Canada voordat u een beslissing neemt. Bedenk dat de goedkoopste offerte niet noodzakelijkerwijs de eerste keuze is en zie de aangeboden opties en diensten niet over het hoofd.

Menu