Verhuizen naar de VS

Verhuizen naar de Verenigde Staten is een ervaring die veel mensen overwegen en wensen! De Amerikaanse droom is nog steeds een droom aan de overkant van de Atlantische Oceaan, maar verhuizen naar de VS is niet zo eenvoudig. Administratieve procedures, visumaanvragen, het vinden van een baan en huisvesting, enz. De formaliteiten voor een verhuizing naar de VS zijn talrijk. Je bent dus best goed voorbereid als je een verhuis van België naar de VS plant!

Hoeveel kost het om van België naar de VS te verhuizen?

De totale kosten van een verhuizing naar de VS liggen vaak tussen 2000 en 9000 euro. De Verenigde Staten beschermen hun immigratie en voor het organiseren van een verhuizing naar de VS moeten veel stappen en voorschriften worden gevolgd.

Maar het proces kan gemakkelijk worden vereenvoudigd met de juiste internationale verhuizer. Er zijn veel verhuisbedrijven die dezelfde dienst aanbieden. Om niet in de war te raken, is het dus verstandig om je te concentreren op diegenen die al zijn doorgelicht en dus betrouwbaar zijn voor een betere ervaring.

Verhuisprijzen USA per container

De tabel hieronder toont de geschatte kosten van 20ft (33m3) en 40ft (67 of 76m3) zeecontainers naar de meest populaire steden voor verhuizing naar de VS. Zie ook ons artikel over internationale verhuistarieven voor meer details.

Haven van bestemming

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

New Orleans

Miami

20ft container

 1800 – 2500€

2200 – 2800€

 1800 – 2700€

2200 – 2500€

1500 – 1800€

1500 – 2200€

40ft container

3500 – 4000€

 3200 – 3800€

 3000 – 3500€

3500 – 4500€

2000 – 2500€

2000 – 2800€

Organiseer uw verhuizing VS per zeevracht

Het meest economische vervoermiddel!

Het vervoer van uw persoonlijke bezittingen per zeecontainer is de meest optimale oplossing voor de eerste fase van de reis van de haven van vertrek naar de haven van bestemming. U kunt kiezen voor vervoer per spoor of per verhuiswagen voor het verdere vervoer van uw meubels en al uw bezittingen naar de stad van bestemming. Uw internationale verhuizer zal u zeker helpen de beste beschikbare oplossing te kiezen.

De grootte van de zeecontainer

Afhankelijk van de grootte van de zending kunt u besluiten een container te delen of te kiezen voor een container die uitsluitend bestemd is voor het vervoer van uw spullen. In het algemeen komt een flat met 2-3 kamers overeen met een container van 20 voet. Voor een groter huis is een container van 40 voet nodig.

De populairste Amerikaanse steden gekozen door Belgen om naartoe te verhuizen

Toegang tot gezondheidszorg, werkgelegenheid en onderwijs zijn de 3 belangrijkste factoren voor Belgen die besloten hebben naar de VS te verhuizen.

Verhuizing USA naar de Westkust

  • Verhuizen naar San Francisco

De stad San Francisco blijft aantrekken en de San Francisco Bay Area heeft meer Fortune 500-bedrijven dan enige andere regio in het land. De stad is zeer levendig met meer dan 3.500 restaurants en 400 bars. San Francisco is over het algemeen een veilige stad met een zeer diverse, multiculturele en progressieve bevolking.

  • Verhuizen naar Seattle

Een stad tussen de zee en de bergen die zowel natuurliefhebbers als stedelingen zal aanspreken. Seattle, gelegen in de staat Washington en dicht bij de Canadese grens, staat bekend om zijn levenskwaliteit en groene ruimten, en wordt ook wel de Emerald City genoemd. De accommodatieprijzen liggen dicht bij die in bijvoorbeeld België.

  • Verhuizen naar Los Angeles

De City of Angels is de definitie van het Californische leven. De wandelingen langs de kust, de glamoureuze straten van Hollywood en de eindeloze palmbomen maken van L.A. een topkeuze. Het hele jaar door zon! Het is de ideale stad als u een beroepsproject hebt dat verband houdt met de culturele en creatieve industrieën in het bijzonder (bioscoop, kunstenaar, animatiestudio, mode, enz.).

Verhuizing VS naar de VS Oostkust

  • Verhuizen naar New York

De stad die nooit slaapt biedt alles wat u zich kunt voorstellen. Het is de nummer één bestemming voor Belgische expats. Of je nu een hamburger wilt om 3 uur ‘s nachts of wilt feesten tot het ochtendgloren, dit is de stad voor jou! Maar pas op, de huurprijzen behoren ook tot de duurste steden ter wereld.

  • Verhuizen naar Washington

De hoofdstad is een stad van politieke en juridische gebeurtenissen en de thuisbasis van vele internationale organisaties. Veel serieuzer dan zijn buurstad New York City biedt Washington een hoge levenskwaliteit voor met name huishoudens en gezinnen.

  • Verhuizen naar Miami

Spaans leren zal zeker een belangrijk punt zijn om je aan te passen en een baan te vinden, met een zeer grote Spaans sprekende bevolking aanwezig (met name uit Cuba, 60%). De stad staat bekend om haar imago van gepensioneerden, maar geniet een heropleving van de belangstelling van de jongere bevolking, die als minder duur wordt beschouwd dan NY, San Francisco of Los Angeles. Ook al is het weer het hele jaar door goed, pas op voor klimatologische grillen (orkanen, tornado’s, tsunami’s)!

Vergelijk en bespaar op uw verhuizing in de VS

Wat uw bestemming ook is, hoeveel u moet verhuizen of wanneer u wilt verhuizen, ons platform van meer dan 200 verhuisprofessionals voldoet aan uw behoeften! Vul via ons online formulier de belangrijkste vereisten voor uw verhuizing naar de VS in en ontvang gratis meerdere offertes van betrouwbare internationale verhuisbedrijven. Vergelijk om er zeker van te zijn dat u geld bespaart en de beste prijs krijgt, maar ook de beste service!

Menu