Verhuizen naar Duitsland

Hoe verhuis je naar Duitsland? Ontdek alle informatie die u moet weten over verhuizen naar Duitsland, verhuiskosten, huisvesting en werken in Duitsland.

Verhuis naar Duitsland en bespaar tot 40%!

De dagelijkse uitgaven in Duitsland zijn goedkoper, maar sommige artikelen zijn belangrijker in de uitgaven van een huishouden. Dit is het geval voor huisvesting, die tot de helft van het inkomen uitmaakt! De kosten van verhuizing en vestiging zijn dan ook zeer hoog. Aarzel dus niet om meerdere offertes aan te vragen bij gekwalificeerde verhuisbedrijven en vergelijk de aanbiedingen om uw verhuizing naar Duitsland voor te bereiden. Met dit online formulier kunt u prijzen vergelijken voordat u een beslissing neemt en besparen op de kosten van uw verhuizing. Dit verzoek is gratis en vrijblijvend. Als u niet tevreden bent met de ontvangen aanbiedingen, staat het u vrij deze te weigeren.

Hoeveel kost een verhuizing naar Duitsland?

De gemiddelde kosten van een verhuizing van België naar Duitsland worden geschat op 1500 euro. De prijs wordt hoofdzakelijk berekend op basis van de af te leggen afstand en uw stad van vertrek. Vergeet niet om in uw budget ook rekening te houden met de installatiekosten en om informatie in te winnen over de procedures en kosten die gepaard gaan met een verhuizing naar Duitsland.

Verhuisprijzen Duitsland

Hier is een indicatie van de prijzen van professionele verhuizers voor verhuizing naar Duitsland:

Afstand

Parijs-Berlijn 1000 km

Straatsburg-München 500 km

Volume 33 m3

1300 – 3500€

 500 – 1500€

Volume 40 m3

3300 – 5500€

1300 – 2500€.

Hoe organiseer ik mijn verhuizing naar Duitsland?

Vervoer over de weg is de handigste manier om naar Duitsland te verhuizen. U kunt ook kiezen voor piggyback vervoer. Dit is het gecombineerde vervoer van uw persoonlijke bezittingen per vrachtwagen en trein. Het wegennet tussen België en Duitsland is zeer goed uitgebouwd. Ten slotte kunt u ervoor kiezen een vrachtwagen te delen om de prijs van uw verhuizing te verlagen.

Groupon verwijdering

Verwacht iets langere transporttijden voor een Groupon-verhuizing. Toch kunt u tot 50% besparen op de prijs van uw internationale verhuizing. Professionele verhuizers inschakelen om naar Duitsland te verhuizen garandeert u tegen breuk of beschadiging van uw spullen tijdens het transport. Het verhuisbedrijf zorgt voor de administratieve aspecten en verzorgt uw verhuizing, afhankelijk van de dienst die u kiest.

Diensten voor verhuizing naar Duitsland

Informeer naar de soorten diensten die verhuisbedrijven aanbieden om de beste ervaring voor uw verhuizing te krijgen, :

Standaard verwijdering:

Het verhuisbedrijf zorgt voor de demontage van uw meubels en de verpakking van de « breekbare » voorwerpen. Dat wil zeggen, voorwerpen en gerechten die als breekbaar worden beschouwd en in specifieke dozen worden verpakt. Tot slot biedt het bedrijf aan om te zorgen voor het uitpakken van uw spullen en meubels.

Economie bewegen:

De verhuizers zorgen alleen voor het transport van uw spullen en leveren u het verpakkingsmateriaal en de verhuisdozen.

Turnkey verhuizen:

Kies voor de beste ervaring en laat de professionele verhuizers voor alles zorgen, inclusief het schoonmaken van uw huis, het opruimen, het monteren van de meubels, enz.

Wat moet ik doen nadat ik naar Duitsland ben verhuisd?

U moet zich binnen 8 dagen na uw verhuizing naar Duitsland inschrijven bij de plaatselijke autoriteiten. Dit is een verplichte verklaring van woonplaats (Wohnanmeldung) en kan worden gedaan bij het plaatselijke bureau voor woonplaatsregistratie (Einwhonermeldeamt). Vergeet niet op het formulier aan te geven of u al dan niet aangesloten bent bij een godsdienst (« ohne religion »), hetgeen van belang is voor de betaling van de kerkbelasting.

Documenten om naar Duitsland te verhuizen:

De documenten die nodig zijn om te registreren zijn :

  • geldig paspoort of identiteitskaart
  • huurovereenkomst
  • visum (afhankelijk van uw situatie)
  • bewijs van adres
  • huwelijksakte en geboorteakte van uw kinderen voor begeleiders
  • ingevuld aangifteformulier

Klaar om naar Duitsland te verhuizen!

Duitsland biedt hoogopgeleide expats concurrerende salarissen en een goede levenskwaliteit. Als u naar Duitsland wilt verhuizen, gebruik dan een verhuisbedrijf voor een betere ervaring met de afhandeling van uw verhuizing van uw huidige woning naar uw nieuwe woning. Vergelijk de aanbiedingen en diensten van professionele verhuizers door dit online formulier in te vullen en ontvang verschillende offertes van bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen. Dit formulier is gratis en vrijblijvend en laat u toe tot 40% te besparen op uw verhuisbudget!

Menu