Verhuizen naar Luxemburg

Hoe kan ik gemakkelijk mijn verhuizen naar Luxemburg organiseren? Wat zijn de administratieve stappen die moeten worden genomen bij een verhuizing naar Luxemburg? Alle informatie en kosten van een verhuizing naar Luxemburg vindt u in dit artikel.

Hoe bereken ik de prijs van mijn verhuizing naar Zweden?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Luxemburg worden geschat op 1.000 euro. De prijs van een verhuizing van België naar Luxemburg varieert voornamelijk naargelang het te verhuizen volume en de verhuisdiensten. De factoren die de prijs bepalen zijn:

  • De af te leggen afstand
  • Het volume in kubieke meter van de te vervoeren goederen
  • De verhuisdiensten
  • De bereikbaarheid van de vertrek- en aankomstverblijven

Prijs van een verhuizing naar Luxemburg

Hier volgt een indicatie van de prijzen voor een verhuizing naar Luxemburg:

Afstand

Brussel-Luxemburg

 Volume 33 m3 

300 – 1000€

Volume 40 m3

 850 – 1700 €

Hoe organiseert u een goedkope verhuizing naar Luxemburg?

Verhuizen naar het buitenland is duurder, maar er zijn manieren om een goedkopere verhuizing te organiseren. Vind snel het internationale verhuisbedrijf dat aan uw behoeften voldoet door eenvoudigweg meerdere offertes te vergelijken. Ontvang tot 6 offertes van internationale verhuizers door dit formulier in te vullen. Selecteer de beste dienst tegen de juiste prijs. Dit verzoek is gratis en vrijblijvend.

Wat zijn de administratieve formaliteiten om naar Luxemburg te verhuizen? Dit zijn de verplichte formaliteiten voor een verhuizing naar Luxemburg:

zich inschrijven bij het onthaalcentrum voor burgers
de wijziging van de fiscale woonplaats voor de Luxemburgse belastingen aangeven
wijziging van de voertuigregistratie in Luxemburg

Formaliteiten voor verhuizing naar Luxemburg

Welke formaliteiten moeten worden vervuld na een verhuizing naar Luxemburg? Verhuizen naar het buitenland impliceert een verandering van belastingstatus en bepaalde verplichtingen ten opzichte van uw nieuwe gastland. Hier is hoe.

Inschrijven in Luxemburg

Als Belgisch staatsburger hebt u geen visum nodig om naar Luxemburg te reizen en u er te vestigen. U moet zich echter binnen 8 dagen na aankomst aanmelden bij het Bierger-Center, het onthaalcentrum voor burgers. Voor de inschrijving in uw nieuwe woongemeente hebt u een identiteitsbewijs, een bewijs van woonplaats en een arbeidscontract of -belofte nodig.

Dit verplichte document geeft u ook recht op twee dagen verlof voor een verhuizing als u werknemer bent.

Hoe word ik inwoner van Luxemburg?

U kunt een permanente verblijfsvergunning in Luxemburg aanvragen als u vijf jaar in het land hebt gewoond. U kunt de dubbele nationaliteit aanvragen na zeven jaar verblijf in Luxemburg. In dat geval moet u slagen voor een Luxemburgs taalexamen en een cursus maatschappijleer.

Hoe kan ik naar Luxemburg verhuizen?

Gekwalificeerde internationale verhuizers bieden vele specifieke diensten om uw verhuizing naar Luxemburg tot een succes te maken. Het is aanbevolen dat u een volledige dienst kiest met alle diensten inbegrepen. U kunt deze opties ook à la carte kiezen, afhankelijk van uw behoeften. Vergelijk eenvoudig offertes en diensten door meerdere verhuisoffertes aan te vragen.

Internationale verhuisdiensten :

In onderstaande tabel vindt u de belangrijkste verhuisdiensten:

Soort kosten

Verpakkings- en verhuisdozen

Lift

Meubelopslag

Demontage en montage van meubilair

Gemiddelde kosten

100 – 250€

250€/halve dag

50€/maand (vanaf)

200 – 350€

Details

 Alle soorten verpakking en dozen voor een 4 kamer flat.

De huur van een goederenlift is in bepaalde situaties en afhankelijk van de toegang tot de accommodatie onontbeerlijk. De lift moet voldoen aan de veiligheidseisen.

Als u uw spullen moet opslaan tussen uw verhuizing en uw intrek. Of als u niet al uw spullen meeneemt en ze voor langere tijd in een meubelopslagplaats wilt bewaren.

Demontage van meubels om ze in te pakken en weer in elkaar te zetten in uw nieuwe huis, verzorgd door de verhuizers.

Hoe kan ik gemakkelijk mijn verhuizing naar Luxemburg organiseren?

Bij een verhuizing naar Luxemburg is een all-in verhuisdienst aan te bevelen. Inderdaad, het team van internationale verhuizers verzorgt uw verhuizing van A tot Z en helpt u bij alle stappen en procedures in verband met uw adres- en landwijziging.

Klik en vergelijk nu!

Vergelijk eenvoudig tot 6 professionele verhuisbedrijven met behulp van onze service. Vul dit online formulier in en selecteer de offerte die aan uw behoeften voldoet. Vind eenvoudig de beste deal en bespaar op de kosten van uw verhuizing naar Luxemburg.

Menu