Verhuizen naar Zweden

Vind alle praktische tips voor Verhuizen naa Zweden. Hoe bereidt u uw verhuizing voor en berekent u de kosten van uw verhuizing? Wat je mee moet nemen, hoe je je auto moet vervoeren, etc.

Hoe bereken ik de prijs van mijn verhuizing naar Zweden?

De prijs van een internationale verhuizing om uw goederen naar Zweden te vervoeren hangt af van het type container (20 of 40 voet). Het hangt ook af van de verhuisdiensten waarvan u gebruik wilt maken. Vergeet niet rekening te houden met de extra kosten voor het vervoer van uw voertuig(en) (al dan niet in de container) om uw verhuizing voor te bereiden.

Verhuisprijzen België Zweden

Hier zijn enkele voorbeelden van geschatte prijzen voor verhuizing naar Zweden vanuit België:

Volume

20 pieds (33 m3)

40 pieds (77 m3)

Autovervoer

10 m3

10 m3 + vervoer van een motor of auto

Tarief

 800 – 2000 €

1300 – 4000€

500 – 1500€

500 – 1500€

1000 – 2500€

Verhuis goedkoper naar Zweden met de groupage oplossing!

Maak uw leven gemakkelijker door dit snelle en gratis formulier in te vullen en verschillende offertes van internationale verhuisbedrijven te ontvangen om de tarieven en mogelijkheden voor uw verhuizing te kennen. Het loont om goed geïnformeerd te zijn. Sommige professionele verhuizers bieden namelijk gereduceerde tarieven voor kleine volumes (minder dan 15 m3) in groepage bijvoorbeeld. Maar ook omdat de veiligheid van uw spullen essentieel is. Aarzel dus niet om te vergelijken en reviews te lezen om de juiste keuze te maken.

Hoe verhuis je per container naar Zweden?

Privé container of groupage?

Bij uw verhuizing naar Zweden kunt u kiezen tussen een volledige privécontainer of een groepsverhuizing. Deze oplossing is optimaal voor kleine volumes. Je deelt een container met andere mensen die naar Zweden verhuizen. Deze optie is ongeveer 30% goedkoper. Het duurt echter ook langer en varieert wanneer het verhuisbedrijf de container heeft gevuld.

Deur-tot-deur service

De service van een internationale verhuizing omvat meestal een deur-tot-deur dienst. Dit betekent dat het verhuisbedrijf de container bij u voor de deur aflevert, de meubels en breekbare voorwerpen inpakt en de goederen bij uw nieuwe huis in Zweden aflevert.

Vertrektijden en vertrekhavens

De duur van een zeetransit naar Zweden kan variëren van 1 tot 6 weken. De belangrijkste vertrekhavens voor Zweden (afhankelijk van de gekozen vervoerder) zijn: Antwerpen, Rotterdam (Nederland), of Duinkerken (Frankrijk).

Wat zijn de procedures om vanuit België naar Zweden te verhuizen?

Belgische onderdanen hebben geen visum nodig om naar een ander Europees land te verhuizen. Als u echter voor meer dan drie maanden naar Zweden verhuist, moet u zich binnen drie maanden na uw verhuizing naar Zweden inschrijven bij de immigratiedienst (Migrationsverket).

Administratieve procedures voor verhuizing naar Zweden

Wat zijn de belangrijkste stappen bij aankomst in Zweden?

  1. administratieve registratie om uw individueel nummer van de burgerlijke stand (personummer) te ontvangen
  2. inschrijven voor sociale zekerheid
  3. het openen van een bankrekening

Waarom verhuizen naar Zweden?

Hoewel Zweden niet het land is waar de meeste Belgen in het buitenland wonen, blijft het een bestemming bij uitstek voor een expatriatieproject. Ondanks de nationale taalbarrière beheersen de Zweden immers zeer goed vreemde talen, waaronder vloeiend Engels. Veel openbare diensten bieden vertalingen aan, met name in het Frans. Het is dus gemakkelijk om ter plaatse te integreren of er te werken.

Bezoek ook de website van de Belgisch-Zweedse vereniging om uw installatie voor te bereiden.

Uw vertrek organiseren voordat u naar Zweden verhuist

Het kiezen van de juiste professional om uw verhuizing te verzorgen is essentieel en bespaart u extra tijd of ongemak in verband met de formaliteiten. Vergelijk en ontvang verschillende offertes van internationale verhuisbedrijven door dit online formulier vrijblijvend in te vullen.

Vertrouw de professionals voor uw verhuizing naar Zweden!

Tussen de administratieve procedures die moeten worden uitgevoerd om uw woning in Frankrijk te verlaten en de voorbereiding van uw vertrek, moet een verhuizing naar Zweden ruim van tevoren worden voorbereid. Voor een internationale verhuizing zijn professionele verhuizers nodig om uw spullen te vervoeren. Zij regelen ook de administratieve en douaneformaliteiten voor u en zorgen ervoor dat uw persoonlijke bezittingen goed worden vervoerd.

Menu