Verhuizingen over lange afstanden

Hoe kan ik de kosten van een langeafstandsverhuizing beperken? Hoe kunt u de kosten van uw verhuizing beperken en hoe kan een verhuisbedrijf u helpen geld te besparen en uw verhuizing voor te bereiden?

Verhuizingen op lange afstand in België

Een langeafstandsverhuizing in België is een verhuizing waarbij de af te leggen afstand tussen de twee te verhuizen woningen meer dan 200 km bedraagt. De prijs van een langeafstandsverhuizing is hoger omdat deze meer reistijd en organisatie vergt en de verhuizing meerdere dagen in beslag neemt.

Hoe kan ik een goedkope langeafstandsverhuizing organiseren?

Bij een langeafstandsverhuizing is het moeilijker om op dezelfde dag te verhuizen. Het is vaak een hoofdpijn om te organiseren en duurder (huur van de vrachtwagen, benzine, beschikbaarheid van helpers om te laden en te lossen, enz.)

Daarom kunt u voor een langeafstandsverhuizing een beroep doen op professionele verhuizers. Een verhuisbureau beoordeelt uw behoeften en stelt manieren voor om het transport te optimaliseren voor een goedkopere verhuizing. Vergelijk verschillende offertes van betrouwbare bedrijven en bespaar gemiddeld tot 40% op uw offerte! Dit proces is gratis en vrijblijvend.

Waarom is een langeafstandsverhuizing duurder?

Natuurlijk zijn de benzine- en tolkosten hoger, maar u moet ook rekening houden met het feit dat een langeafstandsverhuizing vaak meerdere dagen in beslag neemt.

Verhuizing over lange afstand en groepering

Het zijn dus vooral de uurtarieven van de verhuizers die de eindfactuur optellen, inclusief de laadtijd, de tijd tijdens het transport en tot slot het afleveren en uitladen van uw spullen. Om dit te verhelpen, bieden verhuisbedrijven vaak gegroepeerde verhuizingen aan voor tot 50% minder!

Kosten voor langeafstandsverhuizingen

Maar dat is niet de enige variabele. Moet u verbouwen in uw nieuwe woning? Dan moet u veel heen en weer rijden, wat transportkosten en tijdverlies met zich meebrengt.

Opslag en montage van meubilair

Ook als u niet onmiddellijk kunt verhuizen, hebt u een meubelopslagplaats nodig om uw spullen tijdelijk op te slaan? Of, als uw vertrek- en aankomstappartementen moeilijk toegankelijk zijn en zich op dezelfde verdieping bevinden, moet u dan in elke stad een meubellift huren?

Langere installatieprocedures

Een langeafstandsverhuizing is zwaarder, omdat u uw nieuwe regio vaak niet kent en de plannings- en installatieprocedures langer duren.

De voordelen van verhuisbedrijven

De huidige verhuisbedrijven bieden een breed scala aan diensten om aan alle situaties tegemoet te komen en uw verhuizing aan te passen aan uw behoeften. Bij een langeafstandsverhuizing nemen zij het hele proces voor hun rekening en helpen zij u met het papierwerk en de vestiging. Dit bespaart u echt tijd en geld. Wacht niet langer om uw gratis gepersonaliseerde offertes aan te vragen en geld te besparen op uw verhuis!

Verhuizingen over lange afstand naar het buitenland

Een verhuis naar het buitenland is vaak een langeafstandsverhuizing, met dit verschil dat er meer transportmogelijkheden zijn afhankelijk van het land van bestemming, waaronder :

  • Zeevracht
  • Wegvervoer
  • Luchtvracht

Procedures voor een internationale verhuizing

Als het gaat om internationale verhuizingen over lange afstand, bieden gespecialiseerde verhuisbedrijven onschatbare hulp bij alle procedures en voorschriften voor de invoer van goederen en voor het veilige beheer van de logistiek en het transport. Oplossingen zoals portage (gedeelde containers) zijn mogelijk en kunnen de kosten van een internationale verhuizing aanzienlijk drukken.

Top 3 tips voor een langeafstandsverhuizing

Hoe kunt u de kosten van een verhuizing van meer dan 200 km beperken? Volg de gids met onze top 3 essentiële tips voor een langeafstandsverhuizing:

1 – Vraag vroegtijdig verhuisoffertes aan

Verhuizen is een seizoensgebonden zaak, dus het is de moeite waard om verhuisoffertes te vergelijken en zo vroeg mogelijk uw aanvraag in te dienen om de beste prijs te krijgen. U kunt kiezen uit verschillende verhuisbedrijven en u kunt onderhandelen over de prijzen door de concurrentie tegen elkaar uit te spelen.

Vermijd onbetrouwbare bedrijven
Door uw aanvraag te laat in te dienen, loopt u het risico uw dienstverlener niet te kunnen kiezen en uw verhuizing toe te vertrouwen aan een onbetrouwbaar bedrijf met zeer hoge prijzen. Dat is het risico niet waard, en geschillen kunnen lang duren! Onze online offerteaanvraag is zeer eenvoudig en neemt slechts enkele klikken in beslag.

2 – Kies voor groepsverhuizingen of georganiseerde reizen

Halveer uw verhuisbudget! Het is de beste manier om kwaliteitsservice te krijgen tegen een lagere prijs! U deelt de verhuiswagen met een andere klant van het verhuisbedrijf van uw keuze. Of profiteer van een retourrit op de verhuizing van een andere klant.

Dankzij routeoptimalisatie worden de transportkosten over zoveel mogelijk klanten verdeeld. Zelfs voor het vervoer van enkele meubels en dozen.

3 – Wees flexibel

Flexibel zijn is een echt voordeel als het gaat om het krijgen van de beste tarieven. Wees flexibel over de datum van uw verhuizing om periodes van grote vraag te vermijden, of profiteer van een groepsverhuizing.

Waarom is het belangrijk om uw verhuizing vooraf te organiseren?

Flexibel zijn betekent ook dat u zich op voorhand organiseert, want u hebt uw budget beter onder controle, u kunt de kosten spreiden, de formaliteiten regelen en uw contracten opzeggen, op voorhand de uitgaven plannen voor de werken of de renovatie van uw nieuwe woning. uw spullen sorteren en het volume dat u moet meenemen beperken, enz.

Menu