Verplaatsingsverlof

Wat zijn de rechten van de werknemer om relocatieverlof aan te vragen? Hoe vraagt en krijgt u verlof van uw werkgever? Vrij nemen om te verhuizen biedt vele voordelen en kan u geld besparen op de kosten van uw verhuizing.

Wat is verhuisverlof?

Werknemers van een bedrijf of de ambtenarij kunnen een verhuisdag aanvragen bij hun werkgever. Deze verhuisdag biedt 1 dag betaald verlof bij een verhuizing.

Comment est accordé un congé pour déménagement ?

Ce congé est accordé par l’entreprise dans le cadre de la convention collective et le code du travail qui définissent les modalités (1 ou plusieurs jours). Ou selon l’usage, la culture au sein de l’entreprise. Dans ce cas l’employeur reste libre d’accepter ou de refuser le congé.

Hoe onderhandelen over verhuisverlof?

Tenslotte kan ook over een vrije dag worden onderhandeld. Bijvoorbeeld als uw verhuizing gekoppeld is aan een (gekozen of opgelegde) overplaatsing en in het kader van de voordelen die aan de verhuisvergoeding verbonden zijn.

Wanneer moet ik vrij vragen om te verhuizen?

Vrij vragen voor een verhuizing is de moeite waard als u doordeweeks verhuist. Dit is veel goedkoper dan in het weekend of tijdens schoolvakanties. Vergelijk verschillende verhuisoffertes om de prijzen op verschillende tijdstippen te controleren. Door dit online formulier in te vullen kunt u snel tot 6 offertes ontvangen van verhuisbedrijven uit uw regio. Dit verzoek is gratis en vrijblijvend. U kunt een kopie van uw verhuisofferte aan de personeelsdienst geven om u een vrije dag te geven.

Waarom verwijderingsverlof aanvragen?

Verwijdering is een seizoensgebonden activiteit met een piek in de aanvragen van juni tot september. Tijdens deze periode kunnen de kosten wel het dubbele bedragen! Ook de weekends, het einde van de maand en de schoolvakanties zijn zeer drukke tijden.

Verhuizen naar Braine l'Alleud

Verhuizen op een doordeweekse dag

Daarom is het een goed idee om op een doordeweekse dag te verhuizen. Of vraag om een speciale vakantie als je verhuist. U kunt veel geld besparen op uw verhuisbudget.

Een verhuizing in België kost gemiddeld €1000. Bovendien zijn de verhuizers volledig toegewijd aan uw verhuizing als ze geen andere taken hebben op dezelfde dag.

Verhuisdag in uw cao

Als er in uw collectieve overeenkomst al een speciale verhuisdag is afgesproken, waarom zou u daar dan geen gebruik van maken? De laatste dagen voor een verhuizing zijn vaak erg druk en stressvol. Er moeten nog veel kleine details worden afgerond.

Neem de tijd om ze rustig aan te pakken met een vrije dag. Profiteer van deze tijd om alle stappen van uw verhuizing en uw nieuwe woning te inventariseren.

Hoe krijg je vrij voor een verhuizing?

Allereerst is het aan u om in uw cao na te gaan of verhuisverlof in uw bedrijf automatisch is toegestaan. U moet ook nagaan wat de voorwaarden van uw arbeidsovereenkomst zijn. Als u een ambtenaar bent, moet u contact opnemen met de administratie van uw instelling.

Krijgt u normaal uw salaris voor verhuisverlof?

Als u in aanmerking komt voor verhuisverlof, moet u weten dat dit een verlofdag is die normaal door uw bedrijf wordt betaald alsof u die dag had gewerkt. Het is geen betaald verlof. Deze vrije dag wordt op dezelfde wijze behandeld als andere vakantiedagen voor bijzondere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld verlof voor familiale gebeurtenissen (huwelijk, geboorte, overlijden, ziekte, enz.).

Voorwaarden en verhuisverlof

Hoewel uw collectieve overeenkomst geen melding maakt van speciaal verlof voor verhuizing, aarzel niet om uw collega’s te vragen naar de gebruiken en praktijken. Vraag het dan aan de personeelsdienst van uw bedrijf.

Het kan inderdaad worden aanvaard als een interne norm om speciaal verlof te krijgen als je daarom vraagt. Het staat uw werkgever uiteraard vrij om uw verzoek in te willigen of te weigeren, in overeenstemming met hun privacybeleid.

Ondersteunende documenten

Bedrijven vragen gewoonlijk om bewijsstukken van hun werknemer om verlof voor overplaatsing toe te kennen. Dit kan een kopie zijn van de verhuisraming, een kopie van het huurcontract voor een bestelwagen of een kopie van het contract voor hun nieuwe huurcontract voor een huurder. Informeer bij HR-mensen welke documenten vereist zijn en naar de mogelijkheid van hulp bij verhuizing.

Voordelen van verhuisbedrijven

Een verhuisvakantie is ideaal om met een gerust hart te kunnen verhuizen en de drukte van het weekend te vermijden. Als dat niet het geval is, kunt u ook rekenen op het professionalisme en de vele voordelen van gespecialiseerde verhuisbedrijven voor een snelle en veilige verhuizing.

kleine-verhuizing-brussel

Beweeg gemakkelijker!

Zij verzorgen uw verhuizing van A tot Z en zorgen voor alle materiële en personele middelen (met het juiste aantal verhuizers). Maar ook hun professionele uitrusting (goederenlift, meerdere beveiligingen, enz.) om een kwaliteitsservice te garanderen en een veilig vervoer van uw persoonlijke bezittingen te waarborgen.

Dit bespaart u tijd en geld! Aarzel niet om de lijst van verhuisdiensten te raadplegen die in een offerte zijn inbegrepen.

Organiseer uw verhuizing nu!

Een verhuizing vergt voorbereiding en organisatie. Om de balans op te maken en u te helpen organiseren, vraagt u verschillende offertes aan bij gekwalificeerde verhuisbedrijven. Vergelijk de aanbiedingen en kies de dienst die het beste bij uw situatie past. Verhuisoffertes zijn ook een uitstekende bron van informatie om uw behoeften te beoordelen! Dit verzoek is volledig gratis en vrijblijvend.

Menu