Vervoer van voertuigen

Verhuist u en zoekt u een oplossing voor voertuigtransport? Verhuist u naar het buitenland en vraagt u zich af hoe u uw voertuig moet vervoeren? In België of aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, ontdek alle oplossingen voor het vervoer van voertuigen, motoren, auto’s of zelfs caravans!

Hoeveel kost autotransport?

De prijs voor het vervoer van voertuigen varieert. De prijs wordt bepaald door verschillende variabelen:

De afstand

tussen uw vertrekadres en de eindbestemming;

De staat van het voertuig

geïmmobiliseerd of rollend;

De gekozen vervoerswijze

Het type voertuig dat moet worden vervoerd; Het type voertuig dat moet worden vervoerd; Het type voertuig dat moet worden vervoerd; Het type voertuig dat moet worden vervoerd;

Het type voertuig dat moet worden vervoerd

auto, motorfiets, bestelwagen, minibus, bedrijfsvoertuig, caravan, oldtimer, enz;

De plaats waar het voertuig wordt opgehaald en afgezet

van deur tot deur, van centrum tot centrum, gecombineerd vervoer, enz.

In dit artikel vindt u de belangrijkste oplossingen voor het vervoer van uw voertuig.

Geschatte prijzen voor het vervoer van voertuigen

De onderstaande tabel geeft een schatting van de prijzen tussen Brussel en Antwerpen volgens de verschillende mogelijkheden van voertuigvervoer:

Voertuig transportPrijs
Professionele chauffeur400 – 480€
Vrachtwagen met porto280 – 350€
Privéchauffeur150 – 200€
Verhuur van dieplader300- 350€
Speciale vrachtwagen/platform700 – 780€

Wat zijn de extra kosten voor voertuigtransport?

U moet ook bepaalde extra kosten toevoegen, afhankelijk van de gekozen vervoerswijze. Het kan gaan om de kosten van de gereden kilometers, het uurtarief of de verzekering van uw voertuig. Bovendien kan het vervoer van een auto duur zijn bovenop de kosten van uw verhuizing. Dit geldt vooral als u verhuist naar een andere regio of meer dan 200 km verderop, of zelfs naar het buitenland.

1 – Vervoer van een voertuig op een dieplader

Uw voertuig vervoeren via een transporteur:
Het vervoer van een voertuig op een dieplader met een professionele transporteur wordt aanbevolen voor het vervoer van een auto over lange afstanden. Dit voorkomt ook onnodig rijden met uw voertuig en beperkt de kilometerteller.

2 – Vervoer van voertuigen per groepage

Deze methode is vergelijkbaar met het vervoer van voertuigen op een dieplader. Het is echter veel zuiniger en vermindert de transportkosten. In feite wordt uw voertuig voor meerdere voertuigen op een dieplader geplaatst om de transportkosten te verdelen. De levertijden zijn echter langer en hangen af van een gemeenschappelijke bestemming. De hoofdwegen en -routes worden dus beter bediend.

3 – Vervoer van uw voertuig met chauffeur of in konvooi

Convoying is een snel alternatief voor het vervoer van een auto in minder dan 48 uur na het ophalen. Een professionele chauffeur rijdt uw voertuig van elk adres naar de gewenste bestemming (deur tot deur service).

4 – Autovervoer per vrachtwagen

Het is mogelijk om uw voertuig in de trailer van een vrachtwagen te vervoeren, wat maximale veiligheid biedt. Deze speciale vervoerswijze wordt aanbevolen voor voertuigen met een hoge waarde of voor lange afstanden. De kosten zijn relatief hoog. Het vervoer is mogelijk van centrum tot centrum of van deur tot deur. Bovendien duurt het vervoer per vrachtwagen ongeveer tien dagen.

5 – Internationale verhuizing en vervoer van voertuigen

Het vervoer van uw voertuig bij een verhuizing naar het buitenland is nog complexer. Naast de logistieke aspecten moet u ook rekening houden met de in het land van bestemming geldende voorschriften, zoals de toepasselijke douanerechten.

Welke andere oplossingen voor goedkoop autotransport?

Er zijn ook andere alternatieven voor goedkoop autotransport. Toch verdienen deze de voorkeur voor korte afstanden en afhankelijk van de staat van uw voertuig:

Privé-chauffeur:

In het kielzog van samenwerkingsplatforms en gedeelde diensten kunt u tegenwoordig gemakkelijk particulieren vinden die bereid zijn uw voertuig te vervoeren en voor u te rijden. De tarieven zijn veel goedkoper, maar je hebt geen garantie of verzekering in geval van schade of aansprakelijkheid bij ongevallen. Zorg er ook voor dat u iemand vindt die u vertrouwt om dit werk te doen en pas op voor mogelijke autodiefstal.

Slepen:

Deze oplossing is geschikt voor korte afstanden (minder dan 50 km) en bij een wegcontrole moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • het voertuig moet met lage snelheid worden bestuurd (beperkt tot 50 km) en mag geen gebruik maken van snel- of snelwegen;
  • de aanwezigheid van een bestuurder in het gesleepte voertuig is vereist om alle rijmanoeuvres uit te voeren
  • het gewicht van het getrokken voertuig mag het gewicht van het trekkende voertuig niet overschrijden;
  • moet u een goedgekeurde trekhaak aanschaffen.
Menu