Verwijderingsprocedures

De administratieve procedures zijn even belangrijk als de voorbereiding van de verhuisdozen. Om ervoor te zorgen dat u niets vergeet, volgt hier een overzicht van alle te nemen stappen en de te verstrekken documenten.

Samenvatting van de verwijderingsprocedures

De stappen die nodig zijn voor een verhuizing moeten worden uitgevoerd naast het klaarmaken van de dozen en zijn essentieel voor de organisatie van een succesvolle verhuizing. Tussen de adreswijziging, de opzegging en inschrijving van uw elektriciteits- en watercontracten, de wijziging van het schooladres van uw kinderen, de sociale en administratieve instanties die in kennis moeten

worden gesteld, enzovoort, moet u alles in het werk stellen om van uw verhuizing een succes te maken.

Lees onze essentiële checklist voor verhuisformaliteiten, zodat u niet overweldigd raakt.

Stappen en organisatie van uw verhuizing

De stappen om te verhuizen kosten tijd. Een verhuisbedrijf inschakelen is een goed idee om uw verhuizing en adreswijziging aan hen toe te vertrouwen en zo uw installatie met een gerust hart voor te bereiden. Aarzel niet om verschillende offertes van verhuizers aan te vragen via dit online formulier. Bespaar jezelf tijd en geld voor je toekomstige huis!

Wie moet als eerste op de hoogte worden gebracht van een adreswijziging?

Overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties worden als eerste op de hoogte gesteld van een adreswijziging. Zo wordt uw adres in uw nieuwe gemeente in aanmerking genomen zodra u uw woning betrekt. Ten slotte is er geen onderbreking van uw rechten (certificaat van opzegging).

Documenten :

Neem de volgende documenten mee:

  • Exacte gegevens van uw nieuwe adres (verdieping, nummer, enz.)
  • Bewijs van adres van uw nieuwe woning
  • Indien van toepassing, het telefoonnummer van de vorige bewoner
  • een bankrekeningnummer (RIB) als u van bank verandert en uw identiteitskaart (of rijbewijs)

Andere administratieve formaliteiten voor verhuizing

Dit is de lijst van organisaties en overheden die in kennis moeten worden gesteld:

Verhuisprocedures VOOR uw verhuizing:

Service   

   

Verwijderingsprocedures
La Poste

 

Transfer van uw post. On-line procedure en tegen betaling, afhankelijk van de duur van de gevraagde dienst.
Bank

 

 Informeer uw bankadviseur(s) per e-mail of per post over uw adreswijziging en lever een bewijs van adres en identiteit.
Verzekeraar

 

 Informeer uw verzekeraar over uw adreswijziging en vraag om een nieuwe woonhuisverzekering volgens de nieuwe voorwaarden van uw woning.
Werkgever

 

 Informeer de personeelsdienst van uw bedrijf over de verzending van uw brieven.
Diverse abonnementenTijdschriften, kranten, abonnementen voor uw kinderen, vergeet niet uw adres te wijzigen per e-mail of via uw online account.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een verhuisbeurs of subsidie?

De kosten van een verhuizing zijn hoog, dus aarzel niet om informatie te vragen en te profiteren van verhuishulp. Deze toelagen en financiële steun kunnen de kosten dekken van uw verhuizing, maar ook van het inrichten van uw nieuwe woning.

Verhuizen: makkelijk organiseren!

Een verhuizing vereist een goede voorbereiding, zodat u niets vergeet en met een gerust hart in uw nieuwe huis kunt intrekken. Verhuizen is een stressvolle verandering, met veel dingen te doen voor en na de verhuizing. Neem de hulp in van een betrouwbaar verhuisbedrijf, dat de meeste verhuisprocedures voor u zal verzorgen. Vraag offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven om meer te weten te komen over hun diensten en prijzen te vergelijken via dit gratis online formulier. Kies het aanbod dat het beste bij uw persoonlijke situatie past en laat u ontroeren!

Menu