Verhuislijst

Inlooplijst – alles wat u moet onthouden, details die u moet controleren en hoe u uw eerste dagen in uw nieuwe huis organiseert. Bereid uw verhuizing voor en na voor met onze 10 praktische tips om met een gerust hart naar uw nieuwe huis te verhuizen!

Ga weg en trek met een gerust hart in!

Uw verhuizing belooft een drukke en vermoeiende dag te worden! Maar dat geldt ook voor de dagen na de verhuizing naar je nieuwe huis. Je moet je huis inrichten, je dagelijkse leven weer oppakken (school, werk, activiteiten, vervoer, enz.) en je aanpassen aan je nieuwe omgeving!

De essentiële verhuislijst om u te helpen

Daarom is een verhuislijst nuttig om geen tijd te verliezen en uw woning snel en geleidelijk te organiseren. Zonder het gevoel dat je verdrinkt in een stapel dozen om uit te pakken! In dit artikel hebben we de 10 meest praktische tips voor een efficiënte verhuizing op een rijtje gezet.

Hoe efficiënt en goed georganiseerd verhuizen?

Als u binnenkort gaat verhuizen, zijn er veel dingen die u moet doen voordat u uw nieuwe huis kunt betrekken. Verspil geen tijd meer en wees beter georganiseerd met onze essentiële verhuislijst. Aarzel niet om de hulp in te roepen van professionele verhuizers die een brede waaier aan verhuisdiensten aanbieden om u te helpen bij het organiseren van uw verhuis. Vergelijk eenvoudig tot 6 verhuisbedrijven bij u in de buurt en vind de beste deal.

De 10 belangrijkste punten op onze verhuislijst:

Wat zijn de belangrijkste dingen om op te letten op de dag van uw verhuizing? Hier zijn de 10 stappen voor een succesvolle verhuizing!

  • inventaris van armaturen
  • het interieur van uw huis beschermen
  • organiseer het uitladen
  • overdracht van uw contract en abonnement
  • dozen uitpakken
  • inventaris van de voorwerpen in het huis
  • uw adres doorgeven
  • ontdek uw buurt
  • adreswijziging – autoregistratie
  • vier je verhuizing!

1 – Inventariseer uw nieuwe huis

Het eerste punt op onze verhuislijst is om vóór de verhuizers bij uw nieuwe huis aan te komen en de tijd te nemen om rond te kijken om eventuele schade te controleren en snel te melden.

Maak foto’s van elke kamer in het huis, zodat u eventuele schade voor en na het uitladen kunt melden, vooral als er schade is tijdens de behandeling van de meubels.

verhuislijst

Controleer of alles goed werkt

Lees tot slot de meters af (maak een foto), zet de elektriciteit en het water aan (zodat u aan het eind van de dag een warme douche kunt nemen). Controleer of alle sleutels goed werken, evenals de deuren en ramen en de radiatoren.

Deze controles zijn essentieel om aan het begin te doen, voordat u helemaal opgaat in het uitladen van uw spullen.

2 – Bescherm uw interieur voor het uitladen

Verhuizen en net opnieuw geschilderd en een nieuwe vloer gelegd? Het zou zonde zijn om je nieuwe huis per ongeluk te beschadigen. In de haast om een lange dag door te komen en in de haast om uw persoonlijke spullen af te leveren, is het gebruikelijk om zo snel mogelijk te willen beginnen met het uitladen van uw spullen.

verhuislijst

Hoe bescherm je je huis?

Wij raden aan ingangen en vloeren af te dekken met dekzeilen, en muren te beschermen, vooral in het geval van smalle gangen, om uw interieur niet te beschadigen tijdens het lossen.

Vraag uw verhuizers om het interieur van uw huis te beschermen, net zoals ze dat tijdens uw verhuizing hebben gedaan, en ze zijn uitgerust met geschikte beschermende materialen.

3 – Organiseer het uitladen: begin met de meubels, breekbare voorwerpen en alledaagse voorwerpen.

Organiseer het uitladen van al uw dozen efficiënt en zonder tijdverlies. Met uw verhuislijst kunt u de verhuizers begeleiden en coördineren tijdens het uitladen van uw spullen.

Meubilair:

Verhuizen vereist een zekere mate van organisatie, zodat u niet overweldigd wordt door dozen. Om u te helpen organiseren, is het raadzaam vooraf een plan van uw toekomstige woning op te stellen en de toekomstige plaats van uw meest omvangrijke meubilair te bepalen.

verhuislijst

Zo kunt u de verhuizers sneller begeleiden en de werkzaamheden coördineren zonder overweldigd te worden.

Uw interieur tekenen

Met een eerste indicatief plan van uw woning kunt u ook van tevoren nagaan waar u uw meubels naargelang hun grootte moet plaatsen, zich in elke kamer projecteren en met de indeling beginnen.

Dit voorkomt dat u na het vertrek van de verhuizers de meubels opnieuw moet verplaatsen, maar geeft u ook een duidelijker beeld van de ruimte die u in elke kamer heeft.

Breekbare voorwerpen:

Dankzij de etikettering van uw dozen tijdens uw verhuizing hoeft u de verhuizers alleen maar te vertellen waar ze de dozen moeten zetten volgens de kamers. Natuurlijk heb je geen tijd om al je dozen in één dag uit te pakken!

Begin met die welke als « kwetsbaar » zijn aangemerkt, zodat u hun toestand kunt controleren en elke breuk, afwezigheid of beschadiging kunt melden.

De waardeverklaring en de vrachtbrief

Aan het einde van het laadproces moet u de afleveringsbon ondertekenen en uw opmerkingen of commentaren vermelden. Geen paniek, u heeft dan 10 dagen de tijd om bij schade aangifte te doen bij uw verhuisverzekering.

Alledaagse dingen:

Verhuizen is vaak een lange en vermoeiende dag die uw volledige aandacht vereist. Begin met het uitpakken van de alledaagse en direct noodzakelijke spullen, zodat u niet onnodig tijd verliest met rondrennen.

Pak de dozen kamer voor kamer uit: keuken (borden, potten en pannen, enz.), slaapkamers (lakens, linnengoed), badkamer (handdoeken en toiletartikelen), enz.

4 – Controleer de installatie en overdracht van uw contracten

Controleer na de installatie bij uw leveranciers of de overdracht van uw verschillende abonnementen effectief is. Organiseer zo nodig een technisch bezoek om de installatie af te ronden.

Zo kan het zijn dat uw ADSL-internetverbinding moet worden geactiveerd nadat u bent verhuisd. Aarzel niet om onze checklist voor verhuizingen te raadplegen, zodat u goed voorbereid bent en de balans kunt opmaken van het verhuisproces.

verhuislijst

5 – Blijf al je dozen uitpakken

Laat u niet overhalen door de eerste reactie, die er vaak uit bestaat dat u later wel zult uitpakken. Inderdaad, na 6 maanden (en meer!) zul je jezelf vinden met dozen nog steeds in de hoek van de kamer of in de garage terwijl je wacht … In plaats daarvan, profiteer van de warmte van de verhuizing voordat je verstrikt raakt in de dagelijkse routine!

Organiseer jezelf kamer per kamer

Pak uw dozen gaandeweg en kamer voor kamer uit om zo efficiënt en georganiseerd mogelijk te zijn. Vraag uw kinderen om mee te doen door de kleine doosjes in hun kamer op te

kleine-verhuizing-brussel

ruimen. U kunt ook uw familie of vrienden uitnodigen om u een handje te komen helpen wanneer u wordt uitgenodigd om uw nieuwe huis te bezoeken.

Het belangrijkste: stel jezelf een doel om alles op een bepaalde tijd af te hebben. Dit zal u gemoedsrust geven en u in staat stellen verder te gaan met uw leven!

6 – Maak een inventaris van voorwerpen en behoeften voor het huis

Wanneer je er intrekt, is het moeilijk om niet toe te geven aan de verleiding en het dwangmatige verlangen om je flat opnieuw in te richten! Je huis inrichten is belangrijk om je thuis te voelen, vooral als je naar een nieuw gebied verhuist en een hele nieuwe omgeving moet leren kennen.

Om gaten in uw budget te voorkomen, moet u de tijd nemen om een inventaris op te maken van uw spullen; wat u al in verschillende exemplaren hebt en wat u echt nodig hebt.

goedkoop-verhuizen-in-brussel

Plan uw decoratiebudget

U kunt overwegen een budgetteringsprogramma te gebruiken om uw uitgaven voor uw verhuizing bij te houden en te plannen.

Natuurlijk is het ook belangrijk om jezelf te verwennen en je huis een frisse neus te geven. Een tip: kies favoriete artikelen en spreid uw aankopen over meerdere maanden om uw budget niet te verstikken. Zo bent u zeker van uzelf en voorkomt u dat u spijt krijgt als de opwinding van de verhuizing voorbij is.

7 – Geef uw nieuwe adres door

Verhuizen betekent een complete verandering in je leven en heeft dus gevolgen voor al je dagelijkse interacties.

Van de vervelende punten op de verhuislijst mag u niet vergeten uw adreswijziging aan al uw contacten door te geven. Dit omvat sociale organisaties, instellingen en administraties, de bank, het belastingkantoor, de registratie bij uw nieuwe gemeentehuis en natuurlijk uw familie.

verhuislijst

Wanneer moet ik beginnen te bewegen?

De meeste van deze stappen kunnen nu gemakkelijk online worden gedaan. Om uw vrienden en familie op de hoogte te brengen, kunt u gewoon een geanimeerde kaart per e-mail sturen om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat u niemand vergeet. Het komt vaak voor dat vrienden je nieuwe adres zelfs na een paar jaar nog niet kennen!

8 – Verken je nieuwe omgeving

Zet de planning opzij en neem ook de tijd om je nieuwe omgeving te verkennen. Stel je voor aan je buren, zorg voor de inschrijving voor het openbaar vervoer, waar de supermarkt is, waar de crèche is, wat de beste route is en hoe het verkeer in de buurt is, enz.

Een goed gevoel over uw nieuwe huis voor een succesvolle verhuizing

verhuislijst

Al deze dingen zullen u helpen om u gemakkelijker aan te passen aan deze verandering van huis, die ook moeilijk kan zijn om door te komen.

In feite bent u in het begin vaak overweldigd door alle aspecten van uw verhuizing. Als u eenmaal bent verhuisd, kan het soms eenzaam en een beetje misplaatst voelen, ver van uw vrienden, familie en gewoonten, of uit uw comfortzone. Een advies: wacht niet tot je helemaal gesetteld bent om je buurt te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten, enz.

9 – Het adres van uw kentekenbewijs wijzigen

Onder de administratieve stappen, vergeet niet het adres van uw kentekenbewijs te wijzigen. Dit is verplicht en moet binnen een maand na uw verhuizing gebeuren. Het is ook gratis. U kunt ons artikel verhuizing kentekenbewijs raadplegen voor alle informatie hierover.

verhuislijst

10 – Organiseer je housewarming party en maak opnieuw contact met je vrienden!

Een verhuizing is ook een gelukkige nieuwe fase in uw leven, na de administratieve procedures, de verhuizing, de logistiek en de nieuwe installatie, vergeet niet om eindelijk te genieten van uw nieuwe huis!

Neem de tijd om een housewarming party te organiseren met je vrienden, indien mogelijk vóór de eerste 6 maanden om te voorkomen dat je te veel uitstelgedrag vertoont! Vergeet het niet toe te voegen aan je persoonlijke verhuislijst zodat je er aan kunt denken!

verhuislijst

En daar heb je het, nu ben je klaar om aan je verhuizing te beginnen met deze lijst van verhuisbenodigdheden!

Bereid u met een gerust hart voor met onze verhuislijst!

Klaar om te verhuizen? Professionele verhuizers zijn een echte aanwinst om u te helpen deze nieuwe overgang met een gerust hart voor te bereiden. Bespaar uzelf de stress en organisatie van een verhuizing, van alle stappen en onvoorziene gebeurtenissen die zich kunnen voordoen door u vanaf het begin goed te laten begeleiden. Vergelijk verschillende offertes van betrouwbare verhuisbedrijven in uw omgeving en kies de beste oplossing voor uw behoeften, terwijl u tot 40% bespaart!

Menu